Last news in Fakti

12 Октомври, 2015 14:20 1 113 0

Турция е близо до идентифициране на един от атентаторите

  • турция-
  • атентат-
  • анкара-
  • давутоглу-
  • идентифициране-
  • днк

Ислямска държава е основен заподозрян за атентата

Турция е близо до идентифициране на един от атентаторите - 1
Снимка: БТА/ XINHUA

Турция е близо до идентифициране на един от двамата атентатори, заподозрени за атентата в столицата Анкара, което ще даде отговор на въпроса кой стои зад терористичния акт.

Това заяви в интервю за НТВ министър-председателят на южната ни съседка Ахмет Давутоглу. Той заяви, че групировката „Ислямска държава“ остава основен заподозрян.

В събота в Анкара загинаха най-малко 97 души, а стотици бяха ранени при атентат, за който най-вероятно са отговорни мъж и жена, влезли в Турция преди две седмици от Северен Ирак.

„Правят се ДНК тестове. Установено е как атентаторите са стигнали дотам. Близо сме до име, свързано с определена групировка“, заяви Ахмет Давутоглу.

Нападенията в събота са сходни със самоубийствения атентат в Суруч през юли близо до сирийската граница, за който бе обвинена „Ислямска държава“.

Вестник „Хюриет“ написа, че атентатът – в 10 часа на 10 октомври – е добре подготвен. Атентатът е бил закодиран да се проведе на десетия ден от десетия месец в десет часа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: