Last news in Fakti

12 Октомври, 2015 10:52 1 467 0

Атентатът в Анкара: В 10 ч. на 10. Х.

  • анкара-
  • атентат

Живите бомби, предизвикали кървавата баня в Анкара, са мъж и жена, най-вероятно от Северен Ирак

Атентатът в Анкара: В 10 ч. на 10. Х. - 1
Снимка: АП/БТА

Атентатът от събота в Анкара, при който бяха убити 107 души, а други над 200 бяха ранени е добре подготвен, съобщава в. „Хюриет“.

Изданието се позовава на добре информирани правителствени източници. За това говори и часът на взривяването на бомбата около 10 часа. Атентатът е бил закодиран да се проведе на десетия ден от десетия месец в десет часа, смята разследващия екип от силите на реда.

Живите бомби, предизвикали кървавата баня в Анкара, са мъж и жена, най-вероятно от Северен Ирак, влезли в Турция преди две седмици, съобщиха властите в страната.

Полицията проверява разпечатки от мобилни телефони и видеозаписи от камерите за наблюдение в района на гарата, съобщава АП.

Според разследващите мъжът е на възраст 25-30 години, а за жената все още не се съобщават детайли. Категорично е установено, че единият атентатор-самоубиец е жена, а другият е мъж. В момента тече изследване на намерения на мястото на взира ДНК материал.

Вече обвиниха Ислямска държава за най-вероятния извършител на атентата с цел отмъщение за предоставените от Турция въздушни бази на САЩ.

Правителството вече обяви, че насрочените за 1 ноември извънредни парламентарни избори в страната няма да бъдат отложени.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: