Last news in Fakti

1 Ноември, 2015 12:08 935 0

„Когалимавиа“ ще продължи да лети с Еърбъс А321

  • когалимавиа-
  • еърбъс а321-
  • синай
„Когалимавиа“ ще продължи да лети с Еърбъс А321 - 1
Снимка: АП/БТА

Aвиокомпанията „Когалимавиа“, известна още като MetroJet, няма да спира от полети притежаваните от нея Еърбъс А321, съобщи Интерфакс.

Съобщението идва часове след като неин самолет се разби над Синайския полуостров. При инцидента загинаха всички 224 души на борда.

„Ние няма да отменяме полетите, всичките ни самолети се намират в летателна годност“. Това заяви пред Интерфакс източник от ръководството на компанията. Той все пак уточни, че всеки самолет от авиокомпанията ще премине през техническа експертиза.

В неделя в „Когалимавиа“ ще заседава оперативен щаб, който ще набележи следващите стъпки както при разследването на трагедията в Синай, така и за повишаване на мерките за сигурност на полетите. Според нея нейният бивш съпруг е бил опитен пилот и е направил всичко възможно, за да спаси пътниците.

„Техническа причина“ е най-вероятната причина за катастрофата на Еърбъс А321, смятат египетските власти. В страната е създадена безпрецедентна експертна комисия от руски, египетски и френски специалисти, които да разследват причините за катастрофата, съобщава арабската Би Би Си.

Бившата съпруга на втория пилот от фаталния полет Сергей Трухачев – Наталия Трухачева разказа пред телевизия НТВ за неговите оплаквания за техническото състояние на самолета.

Говорителят на египетския комитет за разследване на авиационните инциденти Айман ал Мугадем разкри, че минути преди катастрофата самолетът е искал да кацне извънредно на летището на Ел Ариш в северен Синай, защото на борда е възникнал технически проблем. Същата версия се застъпва и от министъра на гражданското въздухоплаване Хосам Камал.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА