Last news in Fakti

24 Ноември, 2015 12:51 21 993 25

Характеристиките на Ф-16, свалил руски самолет

  • турция-
  • русия-
  • ф-16-
  • изтребител-
  • самолет-
  • характеристики-
  • свален-
  • су-24

Ф-16 е лек и маневрен многоцелеви изтребител

Тази сутрин Турция свали руски бомбардировач Су-24 заради нарушаване на въздушното пространство близо до сирийската граница.

Пилотите на разбилия се самолет са успели да катапултират. Според „Хюриет“ два турски изтребители Ф-16 са свалили руския Су-24.

Според изданието турските военновъздушни сили са отправили 10 предупреждения в рамките на пет минути.

Ф-16 е боен самолет, разработен през 70-те години на миналия век. Той е лек и маневрен многоцелеви изтребител. Бойното кръщене на самолета е през 1981 година, когато Израел извършва бомбардировки в Озирак, Ирак.

Вижте характеристиките на изтребителя, свалил руския Су-24:


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хахаааа

    20 30 Отговор
    абе, американското си е фърст!
    Рашъните само се перят, но с тая перестройка и липса на финанс изостават вече над 20 г. от съвременните военни технологии.
    САЩ и НАТО - пазителите ни от арабско нашествие и руска военна експанзия, която е стратегия на царе и генерални секретари поне от 200 г. !

    Коментиран от #2, #19

  • 2 гост

    15 5 Отговор

    До коментар #1 от "хахаааа":

    от недоразумения като това може да възникне голям конфликт, на това ли се радваш????
  • 3 911

    16 12 Отговор
    Като гледам кво правят руснаците последните две години икак великите америк.корабии самолети само подвиват опашки или се посират, става ясно и за Пентагона -те си го и призванат, че руските технологии са поне 15 години напред пред всички останали.
    Американскитке технологии са си на ниво холивудски продукции

    Коментиран от #5, #23

  • 4 киро

    26 11 Отговор
    Защо сравнявате изтребител с бомбардировач - все едно кола от F1 с камион да сравнявате !? Тия резняци какво се правят на мъже с тия стари самолети дето ги няма вече никъде !? Ако изпратят ескадрила от МИГ35 турците много бързо ще се наакат !

    Коментиран от #18

  • 5 nrj2000

    10 14 Отговор

    До коментар #3 от "911":

    Абе ти луд ли си? какви са тия глупости - рашъните били напред.
    Никой американец не е откраднал нищо от тях, защото няма какво ново да се открадне, но руснаците с поставени лица крадат технологии, та се пукат. За сега това им носи успех, а не че сами са си развили технологиите.
    Примери - много, като почнеш още от атомната бомба...да до обезшумяване на подводниците и движението на сателитите..

    Коментиран от #7, #20

  • 6 Ттттттт

    6 5 Отговор
    Не пишете глупости ---руският самолет е свален от земята.... С ракета земя-въздух.... Стига с тази глупава слугинска журналиситика.
  • 7 Гост

    12 2 Отговор

    До коментар #5 от "nrj2000":

    А Сергей Каральов от кой е откраднал, та успява пръв да изстреля човек в космоса? За първи път чувам за кражба на нещо още преди да е измислено?
    А да си чувал за интегралната аеродинамична схема на МиГ-29 и Су-27, както и за неговата ЕДСУ? От кой са я откраднали? Или по-правилен би бил въпросът кой я е откраднал от тях?
    Човек трябва да е коректен, а не да залита в крайности!!!
  • 8 раптор

    11 7 Отговор
    В Персийския залив, Миг-25 (1965г) е унищожил почти новия Ф-18 на САЩ, още в 1вите часове на сражението. След това 2 мига са били свалени от ф15. Последната среща е била между мига и 8 ф-15. Руската машина избягва атаките на всички 8 върховни изтребителя, изстрелва 3 ракети срещу ф-111(самолет за електронна борба), при което въздушната кампания е отложена. В правилните ръце и най-вече в правилните обстоятелства и съотношения, руските самолети са на върха. Въздушното превъзходство е сложна работа!
  • 9 onq s konq

    3 13 Отговор
    Не всички естествено,но принципно руснаците са страшно нагло племе и беше редно да си го получат "западния" .А тука пак си драскайте за памперси и оаквания,и как путиновата авиация си правела т....к с американската армада!Всъщност крайно време е Путин да осъэнае че покрай сухото гори и мокрото и НАТО не го бърка "без да иска" успоредно с ИДИЛ да намачка и т.н. "руски фронт" в Сирия.

    Коментиран от #10

  • 10 Бай хой

    5 6 Отговор

    До коментар #9 от "onq s konq":

    Конь ли си фес лиси но турция в никакъв случай не е "запада".

    А нато така мачкаше идил че те си спретнаха държава, въртяха търговия със страните от нато и наложиха кървав терор на Европа.

    Сега да видим кой ще е против идил и кой за терористите. Турция явно взе страната на идил и ще го отнесе.

    ердоган тоя път ще я пати. Синовете му купуваха нефт по 15 долара от джахидистите а знаеш ли каква е цената на бензина в турция.
    От два три дена руснаците им попиляха петролните бази и феса не издържа. Сега реве като свиня в Брюксел да го спасяват.
  • 11 onq s konq

    3 7 Отговор
    Турция е КЛЮЧОВ И ЛОЯЛЕН ЧЛЕН НА НАТО и уважаван от САЩ не по-малко отколкото Англия,Франция и Германия.а АКО ГОВОРИМ ЗА АРМИЯТА Й,ТО ТЯ ВЕРОЯТНО Е НАЙ-МНОГОБРОЙНАТА В ЦЯЛА ЕВРОПА.Естествено ти можеш да си твърдиш колкото си искаш че не е "запада",но добре е да осъэнаеш че и България ОТДАВНА не е "изтока"!

    Коментиран от #12, #14

  • 12 раптор

    5 3 Отговор

    До коментар #11 от "onq s konq":

    Клипа на турските запалянковци гледа ли го? По време на приятелския мач между Турция и Гърция? Видя ли как освиркваха по време на минутата мълчание в памет на жертвите от терористичните актове! Ключов член бил... Най-добрия за всички (Гарантирано за всички) е турците да се извинят на колене и да не се повтаря повече! Русия продължава мисиите си, които от съвсем скоро са в консенсус с най-ключовите членове на НАТО!!!
  • 13 аз

    2 0 Отговор
    Това стия ли е или реклама на самолет???
  • 14 konq s onq

    4 3 Отговор

    До коментар #11 от "onq s konq":

    Ти ли ще викаш после, че си българин?!

    Коментиран от #15

  • 15 onq s konq

    5 7 Отговор

    До коментар #14 от "konq s onq":

    За цялото ви червено котило още от ликвидиране на престъпната комунистическа клика на 10 Ноември ВСИЧКО СВЪРЗАНО С ВАДЕНЕ ОТ ТЪРБУСИТЕ ВИ НА НАЛАПАНИТЕ ВЛАСТ,ПРЕВИЛЕГИИ И ПАРИ ВИ СЕ СТРУВА НЕДОРАЗУМЕНИЕ!Освестете се и най-важното -ИЗВИНЕТЕ ВЕ ЕЕЕЙ!...ТОЧНО ПО "СИДЕРОВСКИ":)Пък колко съм "българин"...-ти ли ще ме обсъждаш бе?!
  • 16 су24

    10 1 Отговор
    Не Турците са виновни!!! Просто са сериозно притиснати от Вашингтон!!! Всички сме притиснати от Вашингтон!!! Те спряха Руският газопровод, те скараха Русия и Украйна, те скараха Русия и Европа!!! Те разбира се създадоха и Ислямска държава! Те свалиха БГ правителство което народа не успя!!! Според плановете на сащ, Европа и Русия трябва да са със ВОЙНА! Сериозна ВОЙНА! Някой трябва да я запали!!! Това мойе да стане или от Франция или от Турция чрез "ИНЦИДЕНТ"!!! Турция е далеч по удобна за запалване на война!!!......а после след ВОЙНА...........Русия ......Европа ще са в разруха! Само една държава няма да е засегната и ще продължи да доминира още по силно това е САЩ! Планът им е добър и е разработван от компиутарни програми и най-големите мозъци на света! ЛОШО! БОГ ДА ПАЗИ РУСИЯ!!!

    Коментиран от #21

  • 17 HK 417

    5 10 Отговор
    КАКЪВ ШАНС МОЖЕ ДА ИМА РУСКИ БОКЛУК СРЕЩУ АМЕРИКАНСКИ САМОЛЕТ ? ЗА РУСНАЦИ Е ТРУДНО ДА СГЛОБЯТ ЛЕК АВТОМОБИЛ А КАКВО ОСТАВА ЗА САМОЛЕТ!!!
  • 18 ЗАПОЗНАТ

    5 5 Отговор

    До коментар #4 от "киро":

    ЯВНО ПУТИН НЕ Е КАТО ТЕБ И ЗА ТОВА НЕ ИЗПРАЩА РУСКИ САМОЛЕТИ СРЕЩУ ТУРСКИТЕ ИЗТРЕБИТЕЛИ !!! МИГ 35 Е ПРОИЗВЕДЕН САМО ЕДИН БРОЙ !!! ТУРСКИТЕ ВВС МОГАТ ЗА МНОГО КРАТКО ВРЕМЕ ДА ПРЕКРАТЯТ РУСКАТА КАМПАНИЯ В СИРИЯ И ДА Я ОСТАВЯТ БЕЗ САМОЛЕТИ !!! ТУРСКИТЕ F 16 СА КАТО ИЗВЪНЗЕМНА ТЕХНОЛОГИЯ ЗА РУСНАЦИТЕ !!! ТУРЦИЯ МОДЕРНИЗИРА ВСИЧКИТЕ СИ F 16 С МОДЕРНА АВИОНИКА И РАДАР ПОСЛЕДНО ПОКОЛЕНИЕ !!!2018 ГОДИНА В ТУРСКИТЕ ВВС ЗАПОЧВАТ ДА ПОСТЪПВАТ F 35 !!!
  • 19 Анонимен

    4 3 Отговор

    До коментар #1 от "хахаааа":

    Таралясник отпреди 50г.
  • 20 Анонимен

    5 4 Отговор

    До коментар #5 от "nrj2000":

    Пък си пращат спътниците с руски ракетни носители. Айде сваляй тъмните очила!
  • 21 Марони

    5 2 Отговор

    До коментар #16 от "су24":

    Да,бог да пази Русия!
    От собствената им изостаналост и примитивност,с която облъчваха и нас 50 години.Но последиците още се мяркат в лицето на болни оплаквачки,като теб,тиквенико-разконспоратор на "велики" тайни!
  • 22 Съюза

    5 3 Отговор
    Цялото перчене е заради военият алианс Нато никоя държава дори и Сащ не ни могла да победи сама Русия ,много некомпетентни изказвания чух за руската авиация мога само да кажа едно руснаците коли не могат да правят ,но военна техника да и това за изоставането от запада избийте си го от главите няма да изброявам постиженията от скоро ,че цял ден трябва да пиша!

    Коментиран от #24

  • 23 Явертъ

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "911":

    САЩ имат ресурс. 597 милиарда USD това могат без никакъв проблем да отделят за отбрана. За сведение, това е една втора от цялото БВП на Русия. Ако сащ се напъне... Не ми се мисли. Това определя нещата. Квалифицирана професионална армия -средно 6000 долара на месец, висок военен морал и НАЙ-ВИСОКО НИВО НА ВОЕННА ЕКИПИРОВКА ВЪВ ВСЕКИ АСПЕКТ. Плюс ресурс за свръх производство. Няма да си кривя душата, руснаците.. единственото им опасно нещо са ядрените им оръжия. Но си мисля, че САЩ отдавна знае как да противодейства. Русия не е никакъв фактор, нито военен, нито икономически. Единствено имат много природни ресурси. Но и в това се дънят. Защото си ги хабят докато американците не пипат техния в случай на война, а си внасят. Но те си имат пари...
  • 24 Яяертъ

    0 1 Отговор

    До коментар #22 от "Съюза":

    Кажи ЕДНО !
  • 25 IDIL

    4 0 Отговор
    Стига с това бандитско НАТО-национална американска терористична организация...
Новини по държави: