Last news in Fakti

3 Декември, 2015 18:00 2 736 10

Куршуми и кръв по границата на Македония и Гърция

  • македония-
  • граница-
  • гърция

Куршуми и кръв по граница на Македония и Гърция

Сблъсъци избухнаха между македонските военни и бежанци по гръцката граница, съобщи Sky News.

Властите използват гумени куршуми и сълзотворен газ, за да предотвратят пресичането на границата. Има сведения за мъж, който загинал от токов удар, след като се качил върху вагон в импровизирания лагер на старата гара в Идомени.

Напрежението стана, след като имигранти от Пакистан и Иран са започнали протест, защото вече седмици не им се позволява да пресекат границата. Към момента Македония допуска до територията си само бежанци от Сирия, Афганистан и Ирак. Всички останали се считат за икономически имигранти. Останалите бежанци обаче възпират и имигрантите, които имат право да преминат.

„Ако ние не пресечем, никой няма да пресече“, скандираха недоволните имигранти.

Гръцките власти вече предложиха превоз на бежанците за връщане в Атина. Там те ще могат да кандидатстват за убежище. Евентуално ще бъдат настанявани в лагери с по-добри условия.

 

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    1 0 Отговор
    Тея за какви се инат ???
  • 2 некойси

    2 0 Отговор
    Много добре!
    сега остава гумените куршуми да бъдат заменени с истински и така наречените 'бежанци' да бъдат третирани като нарушители на суверенни територии.
  • 3 гост

    1 0 Отговор
    Ще става ,,весело" , но да видим кой ще свири музиката ?
  • 4 Румен Янев

    2 0 Отговор
    Това е нарушаване на граница и е нормално всяка държава да отстоява територията си ... дори с куршуми!!!Ако влезе без покана някой у вас в къщи какво?Баница ли ще му сложите?Този Еврейосъюз иска да затрие Европа и е на път да го постигне!!!Евала на Македонците!!!Така трябва а не да се търтим като оня дето вика да не ядем сланинка и да пием ракиика....продажници!

    Коментиран от #7

  • 5 Бай хой

    1 4 Отговор
    До къде са ни докарали нашите "демократи". Дори и тези мигранти избягват България защото ако ги регистрират тук и да достигнат до Германия, ще бъдат репатрирани тук.

    Нашите продажници ги ловят когато се опитат да преминат през България. И най често съобщенията са заловени са ... емигранти и винаги във вътрешността на странта, край Дунав, София или преди да пресекат границата на излизане. Няма такива продажници по света като родните.

    Нали боко тиквата сланинов е приятел с "катарцити" и усилено ислямизира България.

    Коментиран от #6

  • 6 Румен Янев

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Бай хой":

    Той не е само сланинов а чжан-хай ...има интереси в китай!!!Мащабна личност е нашия вожд!!!
  • 7 БУК

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Румен Янев":

    Ако не дадеш баница, ша има камъни....
  • 8 бивш служител от службите за сигурност

    2 0 Отговор
    Браво на служителите на реда от Македония.Точно по този начин трябва да се действа със сила и оръжие към тези "бежанци" и боклуци.Защо не бягат към Китай, Индия, Пакистан, ОАЕ, Катар и други страни от Азия и Африка и най-вече Япония и Австралия, ами идват в Европа. Видях те какво стана в Париж.След няколко години Европа ще се Исляминизира от тези и тогава "горко ни".На такива само бой и оръжие ги оправя

    Коментиран от #9

  • 9 FR V

    0 2 Отговор

    До коментар #8 от "бивш служител от службите за сигурност":

    Алооо,бившия, мнооо... си !
    Прибра 20-те заплати и се пенсионира на наш гърб, а сега се опитваш да ръсиш мозък без да го имаш.
    Що не вземеш да избягаш в Русия , та да се отървем от теб!
  • 10 наблюдател

    0 0 Отговор
    Има ислям има проблеми. Няма ислям няма проблеми.
Новини по държави: