Last news in Fakti

4 Май, 2016 13:07 2 519 1

Огнен ад в Канада (СНИМКИ)

  • канада-
  • огнен-
  • пожар

Пожар предизвика евакуацията на цял град

Огнен ад в Канада (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/AP

80 000 души бяха евакуирани в Канада, заради огромен пожар, съобщи Би Би Си.

Разпоредена е евакуацията на целия град Форт Макмъри, който е силно засегнат от пожара. Ситуацията е опасна, тъй като градът се намира в близост до поле с петролни пясъци в щата Албърта. Огънят вече е обхванал множество от постройките в града, като унищожени са петролна станция и хотел.

Огнен ад в Канада (СНИМКИ)

Масовата евакуация причини задръствания по пътищата , след като пламъците доведоха до блокирането на основния южен път. На този етап няма данни за жертви. Местните власти определят ситуацията, като „най-мащабната евакуация в историята на Албърта“.

Огнен ад в Канада (СНИМКИ)

Спешно е започнало изграждането на приюти и лагери северно от града. Пожарът започна на 1-ви май и вече обхваща площ от 2650 хектара. В момента с пожара се борят повече от 100 пожарникари, подкрепени от девет въздушни танкера и поне 10 хеликоптери. Премиерът Джъстин Трюдо обеща, че правителството ще окаже всяка нужна подкрепа, за овладяването на ситуацията.

Огнен ад в Канада (СНИМКИ)


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кокото

    0 0 Отговор
    абе там не е ли студено сега !? белким се стоплят :)
Новини по държави: