Last news in Fakti

5 Май, 2016 11:41 2 047 0

Огнена паст поглъща сгради в Канада (Снимки)

  • канада-
  • пожар-
  • сгради

Бедствено положение в щата Албърта

Канадският щат Албърта обяви извънредно положение, заради масивния пожар, който се разрази в региона, съобщи Би Би Си.

През последните дни огънят причини масовата евакуация в град Форт Макмъри. 88 000 души трябваше да напуснат домовете си. Населеното място се намира в близост до петролни пясъци, което утежнява ситуацията. 1600 сгради са понесли поражения, заради пламъците. Петролните компании, които работят в околността трябваше да прекратят производството. Техният персонал също се евакуира.

На този етап няма информация за загинали, в следствие на пожара. Две жени са родили в приемните центрове. Огънят вече е обхванал 10 000 хектара. Силните ветрове и сухото време спомагат за неговото разрастване. Обявяването на извънредно положение ще позволи на властите в Албърта да искат допълнителни средства и помощ от държавата, за да се справят с бедствието. В момента се прави всичко възможно, за да се спре разрастването на пожара на територията на Форт Макмъри.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: