Last news in Fakti

22 Май, 2016 09:53 2 478 2

Мълчание след самолетната катастрофа. Какво означава това?

  • самолет-
  • египет-
  • мълчание-
  • ал кайда-
  • стратфор-
  • ислямска държава

Все още нито една терористична организация не е поела отговорност за инцидента

Мълчание след самолетната катастрофа. Какво означава това? - 1
Снимка: БТА/ AP

Продължава разследването за причините на трагичния инцидент със самолет на египетските авиолинии, при който загинаха 66 души. Полет MS804, летящ от Париж за Кайро, се разби в Средиземно море.

Две са основните версии за катастрофата – терористична атака или техническа неизправност. Все още, обаче, нито една терористична групировка не е поела отговорност.

От частната разузнавателна компания „Стратфор“ анализират това „мълчание“. Според тях то поставя под съмнение първата основна версия за инцидента.

Основните групировки, с възможност и желание да извършват атаката, са Ал Кайда и „Ислямска държава“. Нито една от тях не е проговорила. А историята показва, че това е нетипично.

„Ислямска държава“ пое отговорност за сваления над Синайския полуостров самолет още на същия ден. Джихадистите поеха отговорност и за атентатите в Брюксел, Джакарта и Париж – в рамките на няколко часа след тях. Ал Кайда направи същото – на следващия ден – след ударите в африкански хотели.

От „Стратфор“ не изключват тотално възможността за терористичен атентат, но към момента мълчанието води към друга посока.

Фактът, че самолетът падна във водите на Средиземно море, прави разследването още по-трудно.

Вчера египетската армия разпространи първи снимки на отломки на разбилия се Еърбъс. Силите на разследващите сега са съсредоточена върху изкарване на черните кутии. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Волен Сидеров

    4 2 Отговор
    В момента вървят преговори за сумата която иска ислямска държава от сащ за да кажат че те стоят зад този атентат-ами не могат да се разберат ората -изчакайте малко и ще кажат каквото искат господарите им-богатите евреи от хамерикански издънки...
  • 2 Бай хой

    2 2 Отговор
    Мълчанието е предимно за лицата които са пътували във самолета. Че току виж са затрили някое оперативно интересно лице и ще лъсне намесата на враговете му. Примерно някой от идил - ще е много интересно. Ако е някой от хисбула - още по интересно.

    Та голямо мълчание пада.