Last news in Fakti

26 Май, 2016 16:15 893 0

Френски кораб ще търси черните кутии на разбилия се самолет

  • франция-
  • египет-
  • кораб-
  • черни кутии-
  • търсене-
  • самолет

Преди дни египетските власти изпратиха роботизирана подводница в търсене на кутиите

Френски кораб ще търси черните кутии на разбилия се самолет - 1
Снимка: БТА/ AP

Френски кораб ще се включи в търсенето на черните кутии на разбилия се самолет на египетските авиолинии, съобщи „Ройтерс“.

Плавателният съд, специално пригоден за подобни операции, е на френската компания „Alseamar“.

Факти.бг припомня, че Еърбъс А320, летящ от Париж за Кайро, се разби в Средиземно море през миналата седмица.

За да бъде хвърлена светлина върху причините на инцидента, разследващите трябва да намерят черните кутии на самолета. Те, обаче, разполагат с ограничено време – 30 дни, след които ще бъде загубен сигналът.

Преди дни египетските власти изпратиха роботизирана подводница в търсене на черните кутии. Египетският президент Абдел ал-Сиси заяви, че подводницата може да достигне до дълбочина от близо 3000 метра.

„Alseamar“ има опит в съвместните действия с египетските власти. През 2004 година се включи в издирването на кутиите на разбил се в Червено море Боинг 737 с френски туристи на борда.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА