Last news in Fakti

28 Май, 2016 17:41 921 0

Ситуацията във Франция се подобрява, но кризата не е свършила

  • франция-
  • криза-
  • стачки-
  • протести-
  • трудова реформа-
  • ален видали-
  • синдикати-
  • манюел валс

Снабдяването с гориво във Франция се връща към нормалното, но правителството остава бдително, заяви министърът транспорта

Ситуацията във Франция се подобрява, но кризата не е свършила - 1
Снимка АП/БТА

Кризата с доставките на гориво във Франция все още не е приключила, заяви министъра на транспорта Ален Видали, цитиран от Ройтерс.

От своя страна, премиерът Манюел Валс заложи на твърдия тон, заявявайки, че е готов да се справи с протестите по пристанищата и около складовете за гориво.

След среща между правителството и представители на петролната индустрия министърът на транспорта Ален Видали заяви, че ситуацията в складовете за гориво се подобрява, но предизвиканата от протестите криза все още не е напълно приключила.

"В някои райони положението почти се нормализира. В други региони оставаме бдителни, но все още не можем да заявим, че кризата е приключила", каза Видали.

Той добави, че действията по разчистване на блокадите около складове за горива могат да бъдат продължителни, но са необходими.

В интервю за френския ежедневник "Le Parisien" Валс заяви, че е решен да премине трудовите реформи и усеща, че протестите няма как да ескалират още.

Премиерът зае твърда позиция срещу най-големия профсъюз в страната - Обща конфедерация на труда (CGT), който е основна движеща сила на уличните протести, обществените транспортни стачки и блокадите за доставка на гориво, които имат за цел да съборят новоприетата трудова реформа.

Валс заяви, че уважава синдикатите, включително CGT, но не приема действията им, особено в момент, когато икономиката започва да се възстановява.

Стачките във Франция затвориха рафинерии и прекъснаха доставките на горива в страната през последните две седмици, с което доведоха страната до ръба на хаос.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: