Last news in Fakti

24 Април, 2024 03:48 776 4

Спасиха кораб под танзанийски флаг от потъване край Порт Саид

  • кораб-
  • суецки канал-
  • порт саид

Екипи на Суецкия канал са се отзовали на обаждане на капитана, че плавателният съд се е наклонил

Спасиха кораб под танзанийски флаг от потъване край Порт Саид - 1
Снимка: YouTube

Екипи на Суецкия канал са спасили плаващия под танзанийски флаг товарен кораб “Лабатрос” от потъване в Порт Саид, съобщи в. “Ал Ахрам”, цитиран от БТА.

Спасителите са се отзовали на спешно обаждане от капитана, който е съобщил, че корабът се е наклонил надясно и започва да потъва. На борда е имало 12-членен екипаж.

Плавателният съд с дължина 94 метра и широчина 15 метра се е намирал в северната зона за изчакване, преди да се присъедини към движещ се в южна посока конвой. “Лабатрос” е пътувал от Ливан към египетското пристанище Адабия в Суецкия залив в Червено море.

На място са изпратени влекачите “Порт Саид”, “Мосахеб” и “Ал Бахар”, които са спасили екипажа и са помогнали на капитана да избегне потъване.

В момента се извършва технически оглед на кораба. Причините за инцидента все още не са ясни.

През последните месеци техническите екипи на Суецкия канал са в състояние на повишена тревога заради случаите на повреди на плавателни съдове вследствие на атаките на йеменските бунтовници хуси.

Напрежението в Червено море доведе до отклоняване на трафика от международния морски път и спад на приходите с над 50%. Суецкият канал е ключов източник на чуждестранна валута за Египет.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.