16 Април, 2014 09:56 2 340 0

Ферибот с над 450 души се преобърна, има загинали

  • ферибот-
  • южна корея-
  • загинали-
  • корабокрушение-
  • кораб

Основната част от пътниците са ученици, двама са загинали, 100 са в неизвестност

Ферибот с над 450 души се преобърна, има загинали - 1
Снимки: АП/БТА

Двама души са загинали, а повече от 100 остават в неизвестност, след като ферибот с 476 души на борда се преобърна и потъна край бреговете на Южна Корея, съобщава Би Би Си.

Досега 368 души са били спасени, казват местните медии.

Местните власти съобщават, че от водата е извадено тялото на една жена от екипажа, която се е удавила. Друг човек е починал минути след като е бил спасен от бреговата охрана. Има и тринадесет ранени, съобщи информационна агенция Йонхап.

Екипи на бреговата охрана веднага пристигнали на мястото на инцидента и започнали да евакуират хората. Към момента в ход е голяма спасителна операция, в която се включиха 34 кораба на военноморските сили, бреговата охрана и цивилни кораби, както и 18 хеликоптера.

Фериботът се намира на около 20 км от брега.

Фериботът, превозвал предимно ученици, обслужва връзката между пристанището Инчеон и южния курортен остров Жежу. Децата и техните учители били тръгнали на екскурзия.

„Чу се тътен и корабът изведнъж спря. Той се наклони и ние трябваше се хванем за нещо, за да не паднем от седалките”, разказа пътник, с когото разговаря местен новинарски канал.

Друг пътник заяви, че корабът се е "разклатил се и се наклонил", а хората загубили равновесие, започнали да се блъскат едни в други.

Президентът на Южна Корея Пак Гън-хе разпореди да се вземат всички мерки за предотвратяване на човешки жертви.

Все още не са ясни причините за корабокрушението. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: