Last news in Fakti

17 Април, 2014 11:07 1 930 0

Броят на жертвите в Жълто море расте

  • южна корея-
  • загинали-
  • ферибот-
  • кораб-
  • корабокрушение

Близо 300 души остават в неизвестност

Броят на жертвите в Жълто море расте - 1
Снимка АП/БТА

Спасителната операция по спасяването на оцелелите от преобърналия се в  Жълто море ферибот продължава, съобщава Би Би Си.

Южнокорейските власти потвърждават, че жертвите от инцидента до този момент вече са девет, но близо 300 остават в неизвестност. От 475 пасажери и екипаж, намиращи се на борда на кораба, са били спасени 179 души.

Новите данни бяха оповестени, след като военни водолази и други спасители успяха да проникнат в корпуса на плавателния съд.

Капитанът е бил разпитан, съобщава информационна агенция Йонхап. "Аз наистина съжалявам и дълбоко се срамувам от станалото. Не знам какво да кажа", бяха първите думи на капитана пред журналисти.

Южнокорейската информационна агенция Йонхап съобщава, че сред загиналите има  четирима 17-годишни ученици и 25-годишният им учител, както и 22-годишна жена от екипажа. Идентичности на останалите трима все още е неизвестна.

Спасителните екипи не са спирали работа и през нощта, но силните течения са възпрепядствали усилията за водолазите да влязат в кораба. Властите се опасяват, че много от пасажерите, които все още не са открити са блокирани в корпуса на плавателния съд, който потъна напълно за 20 часа и 20 минути на дълбочина 30 метра.

В района на катастрофата се намират десетки кораби и хеликоптери.

Все още не е ясно какво е причинило преобръщането на кораба. Очаква се утре да започне операция по изваждането на ферибота, който е с водоизместимост 6,8 тона.

Световните медии пък публикуваха SMS-и, изпратени от пътниците на борда на ферибота до техни близки. В едно от съобщенията се казва: "Не сме мъртви още", а в друго: "Мамо, в случай, че не се видим повече, искам да ти кажа: Обичам те".

На борда на кораба е имало 374 ученици и 14 учители, които отивали на екскурзия до курортния остров Чеджу-до.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: