Last news in Fakti

22 Април, 2014 10:45 1 367 0

Над 100 тела извадиха от потъналия ферибот

  • ферибот-
  • южна корея-
  • корабокрушение-
  • загинали

Други 198 души все още не са открити

Над 100 тела извадиха от потъналия ферибот - 1
Снимки АП/БТА

Потвърденият брой на жертвите от потъналия южнокорейски ферибот вече надхвърли 100. През уикенда водолази успяха да проникнат в корпуса на корабокруширалия кораб и   извадиха  нови тела от потъналия корпус, съобщава Би Би Си.

104 са вече потвърдените жертви на корабокрушението в Жълто море, а други 198 души все още  са в неизвестност, повечето от които деца. Операцията по издирването продължава като властите са на мнение, че вероятно телата на изчезналите се намират в капан вътре в плавателния съд.

“Намерихме много тела на пасажери в салона на кораба. Следващата ни цел е да достигнем до трапезарията, където очакваме да открием повече хора”, каза техническият директор на брегова охрана Ко Мюн сук.

Съединените щати изпратиха втори спасителен кораб, който да помогне на южнокорейските власти. Във вътрешността на потъналия ферибот е пуснат робот, за да се огледат помещенията. Работата му обаче е затруднена заради натрупалите се отломки, които пречат на свободното му движение из кораба.

В Изявление президентът на Южна Корея – Пак Гън хе окачестви действията на екипажа като равносилни на убийство.

Седем члена на екипажа са били задържани на фона на острата критика, че са били неспособни да евакуират всички пътници, когато корабът се е преобърнал. На пътниците е било казано да останат по каютите си вместо да се отправят към мостика където да бъдат евакуирани.

На борда на потъналия преди пет дни ферибот имаше 475 души, повечето от които ученици от южнокорейския град Ансан.

Все още не е известна причината за инцидента.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: