Last news in Fakti

18 Декември, 2014 16:30 1 378 7

Бойко Борисов: Очаквам от Европа конкретика по „Южен поток”

  • южен поток-
  • газопровод-
  • газ-
  • хъб-
  • варна-
  • бойко борисов

Има различни възможности и за изграждането на газовия хъб край Варна

„Проблемът с „Южен поток” вече не е само на България. Очаквам днес от Европа да ни се отговори точно какво да правим с „Южен поток“. Европейските ни партньори трябва да разберат, че не можем да ходим за всяко нещо на арбитраж и да губим пари“. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов преди Срещата на върха на лидерите от Европейската народна партия (ЕНП). „Ще сложим на масата на всички европейски държави всички идеи. Близо година нееднократно повтарях, че предишните управляващи ще провалят „Южен поток“ с безумните конкурси и глупости, които вършиха, и най-вече с изолацията, в която изпадна правителството на Орешарски.

Помните, че Драго Стойнев се явяваше само като пощальон. Хубавото е, че сега всички европейски лидери, включително ЕНП, Европейският парламент, Европейският съвет, канцлерът на Германия, нашите колеги, председателят на ЕНП и председателят на Групата, Жозеф Дол и Манфред Вебер, аз им показах кои са проблемите на България и какви са юридическите пречки. Това, че сме прогнозируем партньор на ЕС, означава, че и те трябва да поемат своя ангажимент, да отговорят с „Да“ или с „Не“, кое може и кое не. Всички са наясно, и очаквам довечера на Съвета да запозная колегите с това какво би понесла България, ако не станем гъвкави и бързи в действията си с цялата ЕК. Надявам се днес да развържем този възел”, коментира още Борисов.

Премиерът подчерта още, че има различни възможности и за изграждането на газовия хъб край Варна в България. „Газовият хъб може да се направи и по плана „Юнкер“ като първа стъпка за Общ европейски енергиен съюз, раздвижване на борсата и всичко останало. Има възможност този хъб да се направи заедно с Германия, с Франция, с румънския президент също имаме много големи възможности”, уточни Бойко Борисов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 плам

    1 1 Отговор
    МНОГО ХУБАВО ,ПРЕКРАСНО БЪЛГАРИЯ ЩЕШЕ ДА ВЗИМА ЕДН МИЛЯРД ВСЯКА ГОДИНА БЕЗ ДА ПРАВИ НИЩО ,АМА НИЯ СМЕ МНОГО БОГАТИ И НЕ ЩЕМ,СЕГА ПЛАЩАМЕ НА УКРАЙНА ЧЕ ПОЛУЧАВАМЕ ГАЗ ОТ НЕЯ ,УТРЕ ЩЕ ПЛАЩАМЕ НА ТУРЦИЯ ,ЧЕ ДА ПОЛУЧАВАМЕ ГАЗ ,А ПОТОКА ПАК ЩЕ СИ ГО ИМА ,АМА ОКОЛО БЪЛГАРИЯ АМА НИЕ ЩЕ СЕ ПРАВИМ НА ВЕЛИКИ,ЩЕ УМРЕМ ОТ ГЛАД ГЕРБ С ТЯХНАТА ПОЛИТИКА НИ ВОДЯТ КЪМ ПРОСЕШКА ТОЯГА ,ВЕЧЕ ТРЯБВАШЕ ДА СМЕ ЕНЕРГИЕН ЦЕНТЪР НА БАЛКАНИТЕ АКО ,БЯХМЕ НАПРАВЕЛИ БЕЛЕНЕ,ЮЖЕН ПОТОК И НАБУКО , ЦЯЛА ЕВРОПА ЩЕШЕ ДА СЕ СЪОБРАЗЯВА С НАС И ЩЯХА ДА ВАЛЯТ ИНВЕСТИЦИЙ КЪМ БЪЛГАРИЯ,СЕГА СЕМЕ ДУПКА ГЕВРЕЧЕ С ДУПКА НА НИКОЙ НЕ МУ ТРЯБВАМЕ НИКОЙ ПОВЕЧЕ НИКОГА НЯМА ДА НИ ОБЪРНЕ ВНИМАНИЕ .ЧЕСТИТО ЩЕ ТЕГЛИМ ЗАЕМИ ВСЯКА ГОДИНА ,ЩЕ ЖИВЕЕМ НА ЗАЕМ НО ТОЗИ НАЧИН НА ЖИВОТ НЕ МОЖЕ ДА ПРОДЪЛЖИ ВЕЧНО ПОСЛЕ
  • 2 офф

    2 1 Отговор
    ОЛИЗАХТЕ Г.ЗА НА АМЕРИКАНЦИТЕ ,СЕГА КАТО СЕ ВИДЯ ЧЕ ХОРАТА СА ОТРЕЗНЕЛИ И ИМ СТАНА ЯСНО ,ЧЕ БЪЛГАРИЯ ГУБИ МИЛЯРДИ ОТ СПИРАНЕТО НА ЮЖЕН ПОТОК ,ВЗЕХТЕ ДА ВЪРТИТЕ Г.ЗА,ДА ЗАМАЗВАТЕ ПОЛУЖЕНИЕТО,АМА НЯМА СМИСЪЛ ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ВИ ВИДЯ ,ЧЕ ОСВЕН ЗА ЛИЧНА ИЗГОДА НИЩО ДРУГО НЕ ВИ ИНТЕРИСУВА,ТЪПИ ГЕРБЕРИ,ФАЛИРАХТЕ КТБ ЗА ДА ВЗЕМЕТЕ ВЛАСТТА,ТА ДА СПРЕТЕ ЮЖЕН ПОТОК,ТА ДА НАПРАВЯТ АМЕРИКАНЦИТЕ ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ КАТО ШВЕЙЦАРСКО СИРЕНЕ ДА ТЪРСЯТ ШИЙЗТОВ ГАЗ,АМИ АКО НЕ НАМЕРЯТ,ЗАЩОТО НАДУПЧИХА ПОЛША И СЕ ОКАЗА ЧЕ НЯМА НИЩО И СИ ТРЪГНАХА.КАКВО ЩЕ ПРАВИМ АКО НЯМАМЕ ГАЗ ТЪПИ ГЕРБЕРИ,АЗ ЩЕ ВИ КАЖА ЩЕ КОПУВАМЕ ГАЗ ОТ ЮЖЕН ПОТОК ПРЕЗ ТУРЦИЯ,НО ПО СКЪПО,А ВИЕ ТРЯБВА ДА ИДЕТЕ В ЗАТВОРА ЗА НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО
  • 3 ха ха

    2 1 Отговор
    газов хъб никога няма да има ,стига глупости
  • 4 GOGO

    1 1 Отговор
    А, откъде ще вземаме газ, за да захранваме тази газов хъб?!? И какъв ще е този газ - може би марсиански?
  • 5 пипалот

    0 0 Отговор
    пак за бойко да гласувате овчи глави
  • 6 Дано

    0 0 Отговор
    Сетила се е Мара да се побара. Да имаш акъла на Б. Б. ама дето му идва от после, а може и въобще да не му идва. Седем години Русуя ни убеждаваше, че трябва да сме болни в главите, да не видим изгодата. Интереса клати феса ама Б. Б. и това не знае. Много фундаментални грешки прави. Защото не му е там мястото. Той няма качествата на държавник. Той е просто една голяма грешка. Изглежда, че ние сами мразим себе си та все на такива налитаме.
    При социализма / не става дума за връщане назад а само за сравнение, хубав или лош/ за 25 години, от 45-та год. след война, от волските каруци и кравичката и плуга, имахме къде, къде, по-висок темп на развитие, ръст на икономиката, образованието и културата. А сега, за същият период от време, нямя и един нов завод построен, но пък вземаме външни заеми. Харчим чужди пари а кой ще ги връща? Грешен, глупав, безотговорн и страшен е този подход, заемите са като камък на шия, защото трябва да се въщат с лихва. Приличаме на сираци от социален дом, бюджет и грижи "осигурени" а средства няма. Както се казва: "ДОБРЕ СМЕ АМА ЩЕ СЕ ОПРАВИМ". Вината като, че ли си е в нас самите. Написано е отвън на фасадата на народното събрание: "СЪЕДИНЕНИЕТО ПРАВИ СИЛАТА" = там е клуча за силата и волята ни ако искаме да променим съдбата си. Концентриране на усилията в едно направление, в две три партии а не в 182. Трябва ни лидер от партия с програма където да има ясни цели:
    -гарантиране правата на човека, който е най-голямото богатство на страната, човека съзидава и гради държавата/а при нас населението е не нужна твар и неговото изтребление е гаранрирано и факт/;

    -политическа и икономическа суверенност, като гаранция за независимост и смостоятелност на държавата;

    -безкомпромисна борба с престъпмостта/ избранника да отговаря пред закона още по-строго и да е отчетен пред избирателите си а не само да се явявя пред тях преди изборите/;

    -добре обеспечена военна защита, като гарант за сигурноста на страната от вътрешни и външни провокации.
    Жалко.
    Пишем си ние тука ама има ли кой да го чете?
    Блаженни са веруищите.
    Бъдете живи и здрави, уважаеми читатели.
    Нека 2015 година да е по-удачна от тази.

  • 7 ЕХООО

    0 0 Отговор
    Оди да гонош влака сега и лапай пушилката отзад.
    Който е слаб у главата да е силен в краката.
    Здрав като бик ама де да беше и толкова умен.