Last news in Fakti

31 Юли, 2014 10:31 2 664 40

ЕС удари ВПК на Русия и близки до Путин политици банкери

  • путин-
  • ес-
  • санкции

Страните от Г-7 също осъдиха дестабилизиращата роля на Кремъл в Украйна и заплашиха с нови санкции, ако Москва не промени поведението си

ЕС удари ВПК на Русия и близки до Путин политици банкери - 1
Снимка: АП/БТА

Европейският съюз (ЕС) разшири санкциите си срещу Русия заради нейната политика за безусловна подкрепа на сепаратистите в Украйна, съобщава Ройтерс.

Това става часове след като в обръщение от Белия дом американският президент Барак Обама обяви нови рестриктивни мерки срещу Кремъл.

Новите санкции на ЕС засягат осем души и три компании – Руската национално-търговска банка, ПВО ПВО „Алмаз-Антей“ и бюджетната авиокомпания „Добролет“. Последната първа започна да лети от Москва до Симферопол. Това стана дни след анексията на Крим, уточнява РБК.

Санкциите на ЕС засягат и „Алмаз-Антей“, който произвежда гордостта на руската военна промишленост- зенитно-ракетен комплекс С-500. Анализаторите вече обявиха, че зенитен комплекс, производен от „Алмаз-Антей“, е свалил боинг 777 на "Малайзия еърлайнс" над Източна Украйна.

Руската национална търговска банка пък първа започна операции в Крим след анексирането на полуострова.

Сред физическите, на които са наложени санкции са първият заместник-шеф на администрацията на руския президент Алексей Громов, представителят на самопровъзгласилата се Луганска народна република Оксана Чигрина, един от лидерите на непризнатата Донецка народна република Борис Литвинов, ръководителят на вътрешното министерство в Крим Сергей Абисов, руските бизнесмени Аркадий Ротенберг, Константин Малофеев, Юрий Ковалчук и Николай Шамалов.

Освен това Брюксел въведе нови рестриктивни мерки срещу Крим, които засягат забрана за инвестиции в телекомуникационния, енергийния и транспортния сектора на икономиката полуострова.

Алексей Громов попада в черния списък заради своята дейност на цензор на руските медии при отразяване на анексията на Крим и ситуацията в Източна Украйна.

Аркадий Ротенберг е спаринг партньор по джудо на Путин и главен акционер на компанията „Гипротрансмост”, която получи държавна поръчка за построяване на мост от Русия до Крим.

Юрий Ковалчук контролира Банка „Русия“, която е включена в американския черен списък.

В черния списък на ЕС вече има 95 физически лица и 23 фирми. Допълнителни мерки има и срещу Крим. Те са забрана на внос на над 250 стоки.

Руският бизнесмен, основател на инвестиционния фонда Marshall Capital Partners Константин Малофеев не притежава активи на територия Евросъюза. За това съобщи самият предприемач пред ИТАР-ТАСС.

Страните от Г-7 също осъдиха дестабилизиращата роля на Кремъл в Украйна и заплашиха с нови санкции, ако Москва не промени поведението си.


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Митко Атанасов

    9 0 Отговор
    Ако не беше безусловната подкрепа на Европейският съюз (ЕС) за американските икономически интереси и на стремежа им към световно господство - нямаше да стане изобщо конфликт в Украйна.
    ЕС е изцяло зависим и управляван от американския господар и накрая ще изяде томахавката и от руснаците и от американците.
    За какво им е Украйна и те незнаят.
  • 2 Десислава Димитрова

    1 11 Отговор
    демек за теб е нормално русия да се меси пряко във вътрешните работи на украйна и цяла европа да си трае?така бе след втората световна война и половината европа изпадна в окупация.

    Коментиран от #4, #5

  • 3 Пламен Бакърджиев

    4 0 Отговор
    Хора не забравяйте кои започнаха втората световна война! Кои управляват в момента Европа- ВЕЛИКА ГЕРМАНИЯ. Русия не е нападала никого.
  • 4 nakata88bg .

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "Десислава Димитрова":

    тя половината европа и днес е окупирана - хамериканските войски си стоят навсякъде из европа. Нито пряка подкрепа, нито руска вина в свалянето на боинга не са доказани. А какво ще кажеш в бомбардиране на независима държава от чужда авиация? Това не е ли "пряко намесване във вътрешните работи"? Или си забравила, че точно това направи нато в ливия

    Коментиран от #6

  • 5 Тодор Тошев

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Десислава Димитрова":

    Деси моля те преди да почнеш да тъпанарстваш анализирай предисторията на събитията! Тогава ще видиш че Украйна отдавна няма "вътрешна политика" защото техните (както и нашите) политици започнаха да се продават на САЩ и Европа ! Само че това не е Ирак, Афганистан ,Египет или Либия в Източна Украйна (която има страшно много ресурси ) вече ще има тежки последствия!

    Коментиран от #7

  • 6 Десислава Димитрова

    1 8 Отговор

    До коментар #4 от "nakata88bg .":

    американците в европа са гарант за европейската сигурност.без тях още от времето на сталин в европа нямаше да има независими държави,нито европейски ценности.днес европейската система за сигурност е гарантирана от колективните действия по линия на нато където сащ имат водеща роля,което помага на националните бюджети на европейските държави ,като не ги натоварва с прекалено големи разоди за армиите им.
    либия не е европа ,кадафи бе диктатор и ние българите го изпитахме в дирижирания процес срещу мед.сестрите ни,а когато в бенгази започнаха безредиците ,европа и сащ решиха да подкрепят опозицията знаеики как ще завърши метежа ако кадафи го потуши.подобни фактори няма на лице в украйна.ако украинците избиваха на етнически принцип руснаци ,продължително време или ако в украйна владееше хунта,нито европа нито сащ биха подкрепили такова управление и евентуална руска инвазия би била приемлива ,но няма такива данни освен в руските медии с цел пропаганда.
  • 7 Десислава Димитрова

    0 10 Отговор

    До коментар #5 от "Тодор Тошев":

    украинските политици както и българските бяха доминирани от кгб.те създадоха тази постсъветска структура на общество и икономика ,те създадоха олигарсите и силовите икономически сруктури.подобни структури има само в държавите където кгб е доминиращо,където имаше путин,луканов или юшченко.подобни структури няма в полша уж с най-продажните на запада политици или в чехия или в прибалтика.някои опитаха да ги съзадат ,но им счупиха зъбите в зародиш.и там тръгна икономиката ,обшеството оздравя ,излекуваха се раните нанесени от комунизма.тук ,в украйна,русия ,армения ...продажните ни политици не успяха да ни продадът на запада и си останахме непродадени в безвремието на руския контрол.ние сме единствената държава в европейския съюз контролирана от кгб и резултатите в икономическите ни и политическите ни параметри са очевидни.за ресурсите си прав ,но до някъде.и африка има ресурси и чукотка има,но е важно как се разпределят дивидентите от тях.едни пари взема норвежеца ,който работи на нефтена платформа ,съвсем други този в сибир,нищо че и двамата вършат една и съща работа.до сега в донбас парите изтичаха в ръцене на малко олигарси,които си купуваха спортни коли и острови ,както ти си кyпуваш семки,а миньорите живееха в мизерия.

    Коментиран от #9

  • 8 Монго

    5 0 Отговор
    Без Русия, България нямаше да я има...два пъти. Първия път- след Руско -Турската война и втория път-след Втората световна война. За справка за последното-думите на Чърчил на Парижката мирна конференция след войната. Ето част от думите му: "Държава на име България не трябва да съществува..."
    П.П. А Десито продължава да се изхвърля, като еякулат върху мокър силициев диоксид...

    Коментиран от #10

  • 9 Хрисофор Карамфилов

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "Десислава Димитрова":

    Имаш си хал хабер,колко взема един работник в Сибир,Коми ,и тк.нататък ,бях писал преди време и не искам пак да се повтарям.А за социалните им придобивки,тук може само да ги сънуваш.Толкова са бедни горките,че изкупиха,нашето черноморие,Гърция,Кипър,Турция,Испания,

    Коментиран от #11

  • 10 Десислава Димитрова

    2 3 Отговор

    До коментар #8 от "Монго":

    не е вярно за втория път,но наистина и безспорно е че русия ни освободи от османската империя и ни помогна при нашето възраждане,но днес ние сме независима държава и българския интерес би трябва да е водещ.няма как 130 години след тези събития ние да реагираме като руска колония,освен това путин е тиранин на руския народ.

    Коментиран от #12, #13

  • 11 Десислава Димитрова

    2 3 Отговор

    До коментар #9 от "Хрисофор Карамфилов":

    ти ми писа ,но и аз ти писах.само не ми обяснявай, че един руски нефтодобивник взима парите на един норвежец или пък има неговите придобивки или пък има неговите битови условия на работното му място.ако искаш ще извадя инфо за едните и за другите ,но разликата е от земята до небето.

    Коментиран от #16, #17, #18

  • 12 Монго

    3 0 Отговор

    До коментар #10 от "Десислава Димитрова":

    Деси за втори път е! Защото Сталин ако не ни беше взел в неговата свера на влияние /нали знаеш за химическото моливче, къса хартия и сферите на влияние при срещата между Чърчил и Сталин/, сега България щеше да бъде разкъсана на парчета между съседките ни.
    На никой в САЩ и Европа не му пука за България, но ограниченият ти кръгозор, липсата на каквато и да е индукция и дедукция в мисълта ти, липсата на анализаторски умения и тесногръдата ти вяра в американските ценнсти те прави елементарен дразнител за сетивата ни...

    Коментиран от #14

  • 13 Монго

    2 1 Отговор

    До коментар #10 от "Десислава Димитрова":

    сВера, с Ф и ценнсти с О...

    Коментиран от #15

  • 14 Десислава Димитрова

    0 3 Отговор

    До коментар #12 от "Монго":

    истината е ,че на парижката мирна конференция гърция има територялни претенции ,които без ссср биха били приети ,но не бихме изчезнали както твърдиш.след конференцията обаче ссср ни кара да се откажем от пиринска македония и да влезем в югославия за което са предприети стъпки от българското комунистическо ръководство и само конфликта сталин- тито ни спасява .демек сталин също е заплашвал целостта и суверинитета ни.демек лошите англичани са подкрепяли гърция ,а добрите руснаци югославия :)!
    на никои в света не му пука за българия ,но нас трябва да ни пука и да развиваме геополитическия си интерес ,както правят останалите малки държави.само че, на вас тук повече ви пука за путинова русия отколкото за българския интерес,което е смущаващото,щото е национална черта на голяма част от българското население.няма как да имаш европейска визия за света и европейски стремежи и да толерираш посткомунистически диктатори и общество,като сам живееш в общество което страда от недъзите на комунистическото наследство.

    Коментиран от #19

  • 15 Десислава Димитрова

    1 3 Отговор

    До коментар #13 от "Монго":

    прав си правописа ми е зле ,пиша през кирилизатор и се обърквам допълнително.
  • 16 Хрисофор Карамфилов

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "Десислава Димитрова":

    Норвегия е държавата с наѝ-висок стандарт на живот в Европа,да не кажа и в света,и е за пример.Норвегия дори не е в Европеиският съюз .Те са пример за демократично управление,правителството,направи референдум и пита населението си дали да се влиза в Е. съюз,и населението гласува против.Това не пречи на високият им стандарт ,а напротив,Норвегия винаги се е стремяла да е неутрална.Норвегия е вторият износител за Европа на нефт и газ ,след Русия ,с тази разлика,че тяхното население е под 5 000 000 ,тези блага,разпределени на малко население прави тази държава почти ,като в приказките.След 7-8 години като започне да им свършва газа тогава може нещо да се сравнява.
  • 17 Хрисофор Карамфилов

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "Десислава Димитрова":

    Норвегия е държавата с наѝ-висок стандарт на живот в Европа,да не кажа и в света,и е за пример.Норвегия дори не е в Европеиският съюз .Те са пример за демократично управление,правителството,направи референдум и пита населението си дали да се влиза в Е. съюз,и населението гласува против.Това не пречи на високият им стандарт ,а напротив,Норвегия винаги се е стремяла да е неутрална.Норвегия е вторият износител за Европа на нефт и газ ,след Русия ,с тази разлика,че тяхното население е под 5 000 000 ,тези блага,разпределени на малко население прави тази държава почти ,като в приказките.След 7-8 години като започне да им свършва газа тогава може нещо да се сравнява.
  • 18 Хрисофор Карамфилов

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "Десислава Димитрова":

    Норвегия е държавата с наѝ-висок стандарт на живот в Европа,да не кажа и в света,и е за пример.Норвегия дори не е в Европеиският съюз .Те са пример за демократично управление,правителството,направи референдум и пита населението си дали да се влиза в Е. съюз,и населението гласува против.Това не пречи на високият им стандарт ,а напротив,Норвегия винаги се е стремяла да е неутрална.Норвегия е вторият износител за Европа на нефт и газ ,след Русия ,с тази разлика,че тяхното население е под 5 000 000 ,тези блага,разпределени на малко население прави тази държава почти ,като в приказките.След 7-8 години като започне да им свършва газа тогава може нещо да се сравнява.

    Коментиран от #20

  • 19 Хрисофор Карамфилов

    3 0 Отговор

    До коментар #14 от "Десислава Димитрова":

    Поредните ти глупости,Сталин ние накарал,да нямаме повече територялни претенции към Македония ,тогава в границите на Сърбия.А не както ти твърдиш,към Пиринска Македония,тогава ,и все още част от България,тоест запазил ни е тогавашната ни територия.Да ти припомня,че бяхме на страната на загубилите В.С. воина,а Югославия на страната на победителите.Това беше наѝ-малкото с което се отървахме. Дори Германия загуби територии ,а представи си малка България,а Македония не сме я притежавали черно на бяло за да се каже ,че сме я загубили.

    Коментиран от #21

  • 20 Десислава Димитрова

    1 3 Отговор

    До коментар #18 от "Хрисофор Карамфилов":

    карамфилов,русия е по-слабо населена от норвегия и пропорционално е по-богата от норвегия на суровини.русия за 17,1 млн.кв.км има 143 млн.човека.норвегия е 380 хил.кв.км и 5 млн. население.смятай!норвегия ти я дадох като пример,заради фрапантните разлики ,произтичащи от начина на управление.при нормално демократично управление с богатствата си русия може да има стандарт на живот като канада и норвегия ,а тя се мери с бг.като дойдат преуспелите руснаци тук охкат и ахкат все едно са във вегас.демек само щуротии от теб.провери преди да пишеш колко е населението на кв.км. в русия и колко в норвегия.провери какви суровини има русия и какви норвегия и после давай мнения щото се излагаш.русия губи основно от огромния си военен комплекс и нерентабилността на останалите си икономически сектори ,както и от гиганските кражби на олигарсите си.
  • 21 Десислава Димитрова

    1 3 Отговор

    До коментар #19 от "Хрисофор Карамфилов":

    карамфилов,има достатъчо литература,чети!
    пиши в гугъл македонизация на пиринско,балканска федерация и правителство на георги димитров.ще ти излязат безброй линкове с еднородна информация.
    честито научи нещо ново днес!трудно е с хорта като теб дето четенето им е трудно ,но щом имаш желание ще стане!

    Коментиран от #24

  • 22 Хрисофор Карамфилов

    3 0 Отговор
    Русия не изнася суровини ,пропорционално на своето население,а толкова колкото има нужда Европеѝският съюз. Русия около 30% за ЕС. ,разделено на 147 000 000 човека.Норвегия около 22% за ЕС. разделено на 5 000 000 човека ,какво пак не ти е ясно.
  • 23 Десислава Димитрова

    1 3 Отговор
    karamfilov,na men mi e qsno .ti tvyrdish che zaradi tova che norvegiq e malka strana ,bogatstvoto i e osnovna prichina za po-visokiq standart ot tozi v rusiq.samo che rusiq e po-bogata na surovini ot norvegiq na chovek ot naselenieto i vypreki tova rusnacite sa v pyti po-bedni ot norvezhcite .norvegiq iznasq osnovno petrol i gaz za evropa,a rusiq iznasq cqlata mendeleeva tablica za celiq svqt.osven tova zalezhite na rusiq sa kakto kazah proporcionalno po golemi,demek na vseki rusnak se padat poveche surovini otkolkoto na vseki norvezhec!

    Коментиран от #25

  • 24 Хрисофор Карамфилов

    3 0 Отговор

    До коментар #21 от "Десислава Димитрова":

    България губи територии ,още от берлинският конгрес 1877-1878,като е мине през балканските воини,междусъюзническите воини завършили с първа национална катастрофа ,първата световна ,втора национална катастрофа 1918г., отново загуба на територии ,и краѝ на надеждите за обединение на разпокъсана България, 1938-1944,отново на погрешната страна ,но този път не губим територии ,благодарение на Русия и добрите позиции на Димитров в коминтерна ,За да се угоди частично и на Югославия се измисля тази македонска нация,временен дипломатически ход да се тушира напрежението между БГ. и Юг. и България спечели време да се съвземе и отпадне вероятността от ново разпокъсване в полза на Юг.В последствие самите комунисти в БГ. прекратяват тази практика ,за ужас на ЮГ. И тогава отношението между БГ.и Юг. са лоши ,БГ. се отървава без нови територялни загуби ,а сербите се считат за изиграни .

    Коментиран от #28

  • 25 Хрисофор Карамфилов

    3 0 Отговор

    До коментар #23 от "Десислава Димитрова":

    Суровините от тези огромни залежи ,не могат да се продадат всичките веднага ,за кратки срокове и да се прехвърлят парите върху 147 000 000 руснаци.Пазарът има нужда от определено количество в даден момент, а не от цялото количество суровини на веднъж. Не знам как по ясно да го обясня.

    Коментиран от #26, #29

  • 26 Монго

    3 0 Отговор

    До коментар #25 от "Хрисофор Карамфилов":

    Ако си умен ти, с Десито недей спори...

    Коментиран от #30

  • 27 Хрисофор Карамфилов

    2 0 Отговор
    Знам ,че си е чиста загуба на време,и всеки път се заричам да не го правя.
  • 28 Десислава Димитрова

    1 3 Отговор

    До коментар #24 от "Хрисофор Карамфилов":

    карамфилов,разсмя ме за което ти благодаря.само че преди да отдаваш информация е хубаво да я приемеш,щото иначе при хората с познания предизвикваш ...смях. ,но този път не губим територии ,благодарение на Русия и добрите позиции на Димитров в коминтерна ,За да се угоди частично и на Югославия се измисля тази македонска нация,временен дипломатически ход да се тушира напрежението между БГ. и Юг. и България спечели време да се съвземе и отпадне вероятността от ново разпокъсване в полза на Юг.В последствие самите комунисти в БГ. прекратяват тази практика ,за ужас на ЮГ. И тогава отношението между БГ.и Юг. са лоши ,БГ. се отървава без нови територялни загуби ,а сербите се считат за изиграни . ....еий тва е голям майтап,щото е писано с откровена вяра в истиността му ,но е пълна лъжа!не иска да прочетеш за македонизма и балканската федерация ,та сега малко пак ще повдигна завесата.димитров е пионка на сталин,абсолютно безгласна и безволева ,а и безправна.героя от лайпциг всъщност е един биоробот направляван от кгб и сталин . дори когато сталин е грешал и му е нареждал грешни команди,по-късно димитров се е извинявал за стореното.има доста инфо по въпроса,препоръчвам ти книгата на петър семерджиев истината за георги димитров.що се отнася за македонизма той е измислен далеч преди края на втората световна воина и идеята за отцепването на пиринско е налагана от ссср на българските комунисти далеч преди тито да завземе властта.голям майтап е и че българските комунисти
  • 29 Десислава Димитрова

    1 3 Отговор

    До коментар #25 от "Хрисофор Карамфилов":

    голям майтап е и че българските комунисти са били с приоритет пред югославските.както и че българските комунисти са били против създаването на македонизма и че са се отрекли от него когато решили.провери кой е димитър влахов или лазар колишев.та станаха ти много домашните и стига за сега.като обобщение мога да кажа ,че сталин и ссср имат визия за създаване на голяма югославия в която българия да загуби сувернитета си както и като съюзна република да загуби пиринска македония.за целта са предприети конкретни мерки по македонизация ,както и по сближаването на тито и димитров с цел влизането ни в балканската федерация.процесите спират внезапно след като тито отказва да се подчинява на сталин .периода е известен като конфронтацията с информбюро.
  • 30 Десислава Димитрова

    1 3 Отговор

    До коментар #26 от "Монго":

    без подготовка е трудно.

    Коментиран от #31

  • 31 Монго

    3 0 Отговор

    До коментар #30 от "Десислава Димитрова":

    Деси, темата е за ЕС-ВПК на Русия-близки на Путин...
    За нищене на историята има форуми, като "Наука бг", "Бойна слава" и т.н. Тичкай там да се правиш на отворен и си открий свой профил, стига си ползвал на жена ти, тя за нищо не ти е виновна...

    Коментиран от #32

  • 32 Десислава Димитрова

    0 2 Отговор

    До коментар #31 от "Монго":

    така е, но тук често разказвате исторически хуморески върху които градите путиновизма си,та се налага малко да се ограмотява.
  • 33 Хрисофор Карамфилов

    3 0 Отговор
    Според твоите думи,Димитров е искал,да приобщи Пиринска Македония към Балканската федерация ,Югославия също е искала , Сталин също е искал,и как така ми обясни ,при положение,че няма и един против ,аз на път за Гърция пътувам през българска земя,която не е загубена. Може много да си чел,но малко си разбрал.
  • 34 Хрисофор Карамфилов

    3 0 Отговор
    Малко Уикипедия.Македонизация в Пиринска Македония.П;литика на културната автономия.Междувременно в Москва на 15-17 Септември се провеждат нови срещи между Г.Димитров и Тито.Димитров отклонява иска на Тито за НЕЗАБАВНО ОТКЪСВАНЕ НА ПИРИНСКИЯТ КРАИ И ПРИСЪЕДИНЯВАНЕ НА СТРАНАТА КЪМ ЮГОСЛАВИЯ.Ролята на арбитър играе Сталин.Тоѝ приема българският възглед за поетапно изграздане на Южно-Славянска Федерация. Това печелене на време ни помага докато затвърдим позициите си предд Сталин,и България става наѝ-верният сателит на СССР , Докато Югославия губи своите на победител от ВС. воѝна и това ни е спасило.

    Коментиран от #35

  • 35 Десислава Димитрова

    0 2 Отговор

    До коментар #34 от "Хрисофор Карамфилов":

    карамфилов,хубаво е че си почнал да четеш,но само с един абзац не става.трябва повечко,дадох ти извор купи си и чети.може да пробваш и със спомените на иван михайлов също полезни като инфо.димитров и компания приемат идеята за балканска федерация от димитър благоев ,но тя е развита извън българия в коминтерна ,като ключов момент е създаването на македонска нация от българския елемент в македония.тази идея се развива преди втората световна война и е официалната такава на коминтерна.приемат се конкретни деиствия ,като създаване на македонския литературен кръг ,както и на вмро обидинена.в тяхното участие георги димитров има деина роля и безспорен принос,но идеята е съветска.стига се до там ,че при основаването на асном на 2.08.1944 година има представители на пиринска македония при учередяването на република македония.след 1944 година при идването на отечественофронтовското правителство ,стъпките към излизане на пиринския край от бг се засилват с конкретни мерки на македонизация ,при които се сменят паспортите на хората в пиринско,а също така са докарани и македонски учители с цел да се промени образованието там,изселени и избити са представители на българските национални организации съботиращи македонизацията.след година при идване на власт на димитров процесите се засилват,като се чака решението на парижката мирна конференция,след нея 1946 година се тръгва към конкретни преки дискусии за обединението на българия и югославия ,където има неразбирателства.късм

    Коментиран от #36

  • 36 Десислава Димитрова

    0 2 Отговор

    До коментар #35 от "Десислава Димитрова":

    късмет изкарваме че тито е против пълния сталинов контрол върху югославия ,което води до срив във взаимоотношенията.при последната среща в началото на 1948 в москва сталин натиска югославяните ,за по-бързо обединение,но вечерта след срещата в югославското посолство те единодушно решават да се откажат от тази идея виждаики, че сталин иска да овладее югославия използваики българия за троянски кон.това е момента на отказ и последвалата конфронтация между югославия и сталин.подробности за срещата може да намериш в спомените на тито и джилас.
  • 37 Хрисофор Карамфилов

    2 0 Отговор
    Последните ти два коментара са доста по смислени,и са път към вярната посока.Идеята за македонизация идва много по рано от 1944 прав си.Каква е обстановката в БГ преди 1944,про-западна,и по основно към Германия.Русия няма възможност да се меси в политиката на БГ,страната е илязла от неиният контрол,нищо не пречи на Рус.да провежда политиката на разделяи и владеи.Какво се случва след 1944.БГ.застава плътно до СССР,и показва пълна безгръбначност,и се превръща в верен съюзник.Навярно си чувал думите на Г.Димитров за СССР, като въздуха и водата,и когато са карали нашите баби и дядовци да викат името на Сталин с часове,не е било случаѝно,Отпада идеята да разцепиш наѝ-вярният си сателит,а напротив гледаш вече да му помогнеш.Сърбите за наш късмет заточват да водят по самостоятелна,по западна,и по непредсказуема политика,подхождаѝки със самочувствието на победители от воѝната,а всичко е зависило накъде Сталин ще си мръдне едната вежда.
  • 38 Десислава Димитрова

    0 2 Отговор
    карамфилов,аз нямам скруполи към историята .тя е такава каквато е!ако ти искаш да я познаваш трябва да я изучаваш ,а не плиткоумно да разсъждаваш върху фантазиите си.за сталин народите са били само средство за постигане на целите .убивал е милиони лоялни и е подпомагал врагове многократно.фактите са си факти за балканската федерация и целите му на балканите.давам ти и извори от които да ги провериш само да ти се занимава.спомените на югославските ръководители на този период са публикувани отдавна,както и историческите събития са известни.в тях учстват и популярни и до днес хора като вапцаров,димитров,коларов,тито,темпо ,джилас...
    вмро се бори активо срещу тези процеси даваики огромни жертви ,но може да провериш спомените на михайлов или тези в македонския научен институт ,както и в американското мпо.по един или друг начин от всякъде информацията ще ти се припокрие.

    Коментиран от #39

  • 39 Хрисофор Карамфилов

    2 0 Отговор

    До коментар #38 от "Десислава Димитрова":

    Имало е съпротива ,и жертви,и спомени на такива съвременници.Но когато вадиш удобният за теб факт ,не можеш да го превръщаш в основен факт.Гледаш интересите на основните играчи,хората от които е зависило,а именно Сталин,и впоследствие краиният резултат.ПИРИНСКА МАКЕДОНИЯ ОСТАВА НАША,В БГ.слава богу има добри историци и в БАН ,за да чета измислени герои от приказките ,като македонският научен институт.А на борците срещу македонизацията ,употребени в една мръсна политика,умиращи с мисълта ,че творят историята,Мир на праха им. Няма да ти отговарям повече темата се изчерпа.

    Коментиран от #40

  • 40 Десислава Димитрова

    0 2 Отговор

    До коментар #39 от "Хрисофор Карамфилов":

    карамфилов,чети когото искаш.наи-компетентния според мен академик георги марков има коментари по темата.
    истината е безспорна българия запазва териториите си на парижката мирна конференция благодарение на руското застъпничество и аз това не съм го оспорвал.коментара бе за сталиновите намерения и причините те да не се изпълнят.наистина темата се изчерпа отдавна.
Новини по държави: