Last news in Fakti

14 Август, 2014 15:43 3 344 4

Путин: Ще спрем кървавия конфликт в Украйна

  • путин-
  • украйна-
  • донецк-
  • луганск

Силният човек в Кремъл витиевато обясни, че Москва не е налагала контрамерки на Запада, а с предприетите действия се опитва първо да защити родните производители, но и да отвори пазарите си за нови играчи от света

Путин: Ще спрем кървавия конфликт в Украйна - 1
Снимка: АП/БТА

Русия ще направи всичко възможно, за да се спре кървавия хаос и братоубийствения конфликт в Украйна.

Това заяви руският президент Владимир Путин пред руските депутати в Крим.

Той от сряда е на двудневно посещение в анексирания наскоро полуостров. Визитата на Путин в Крим и срещата му с депутатите е коментирана от редица западни анализатори и издания като проява на сила и демонстрация на новите имперски амбиции на Русия.

Ще направим всичко, което зависи от нас, за да може този конфликт да се прекрати възможно най-бързо и в Украйна да не се пролива повече кръв, отбеляза руският президент.

Владимир Путин изказа необходимостта въпросите за развитието на Русия да се смятат за приоритет.

От своя страна Путин посочи, че анексираният от Кремъл през март Крим може да изиграе обединяваща роля за цялата руска нация.

За целта руският президент обяви, че е подписал указ, с който се създава военна групировка в Крим. Подробности за нейния състав и дислокация не бяха съобщени. Преди анексията Украйна поддържа 18 000 контингент в Крим.

Силният човек в Кремъл витиевато обясни, че Москва не е налагала контрамерки на Запада, а с предприетите действия се опитва първо да защити родните производители, но и да отвори пазарите си за нови играчи от света.

За развитие на руския отбранително-промишления комплекс на Русия ще бъдат предоставени $552 млрд., напомпа руското самолюбие Владимир Путин.

Според него, става дума за създаването на такива нападателни и отбранителни системи, с каквито засега другите страни не разполагат.

Всичко това не е милитаризация, но това е много сериозен допълнителен стимул за развитие на отбранителната промишленост, подчерта президентът.

„Длъжни сме спокойно, достойно и ефикасно да изграждаме своята страна, без да се дистанцираме от външния свят, без да късаме връзките с партньорите, но и да не им позволяваме да се държат пренебрежително с нас“, припомни в традиционния си стил Владимир Путин.

Част от руските издания отбелязват и една наследена от царизма черта. Срещата на Путин с депутатите се проведе в изграждащия се хотелски комплекс „Мрия“ (мечта от украински език). Журналисти посочват, че била благоустроена частта от морето, откъдето пристигнал Путин, а в останалия район продължавали строителните работи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Stoyan Hlebarov

    0 4 Отговор
    За пръв път звучи зловещо,когато някой заявява,че ще спре конфликт....
  • 2 theodor cole

    5 0 Отговор
    Ne zabraviam che taka ni osvobodiha i nas, s namesa vav vatreshnite raboti na suveranna strana-Osmanskia Halifat. I vapreki pro-turskata pozicia na Anglia... Putin ne e zlovesht. Po-zloveshti sa tezi koito darpat koncite na Obama.
  • 3 Сульо

    3 0 Отговор
    Русия и Украйна трябва да се обединят срещу американския агресор.
  • 4 Десислава Димитрова

    0 4 Отговор
    има много лесен начин да спре конфликта.изтегля пратените от него руски спецназовци от украина и след месец никои няма да помни за конфликта от местните.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания