Last news in Fakti

17 Октомври, 2014 13:10 1 460 0

Без пробив след срещата Путин – Порошенко

  • порошенко-
  • путин-
  • украйна-
  • донбас-
  • газ

Президентите на Русия и Украйна обсъдиха ситуацията в Източна Украйна и газовите доставки, но не постигнаха съгласие

Без пробив след срещата Путин – Порошенко - 1
Снимка: АП/БТА

Без прогрес е завършила тазсутрешната среща в Милано между президентите на Русия и Украйна Владимир Путин и Петро Порошенко, съобщава Ройтерс.

Двамата политици присъстват на форума Азия-Европа. Политически анализатори очакваха Путин – Порошенко да постигнат напредък по спирането на огъня в Източна Украйна и разрешаването на кризата със спрените газови доставки за Киев, уточнява АП.

На работната закуска между Путин и Порошенко присъстваха премиерите на Италия, Великобритания и Германия - Матео Ренци, Дейвид Камерън и Ангела Меркел, така и президентът на Франция Франсоа Оланд, председателите на Европейския съвет Херман Ван Ромпой и на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу, външният министър на Италия и предстоящ такъв на Европейския съюз Федерика Могерини, изброява Си Ен Ен.

Изявление за резултата от разговорите направи само Матео Ренци. Той обясни, че по темата за кризата в Украйна има все още различия, но определено в Милано е постигнат напредък. На първо място трябва да се спазва протоколът от Минск, като е много важно да продължава сътрудничеството за постигане на стабилност и мир. Верен на стила си Владимир Путин заяви, че срещата му с президента на Украйна Петро Порошенко и лидери от ЕС е била „положителна“.

Опит да даде тласък на диалога даде канцлерът на Германия Ангела Меркел. Тя разговаря поотделно с Порошенко и Путин, припомня Дойче веле.

Руският президент е разговарял с канцлера на Германия за мирното споразумение от Минск, както и газовия въпрос, потвърдиха от пресслужбата на Кремъл. Ангела Меркел и Владимир Путин имат големи различия по въпроса за корените и причините на конфликта в Украйна, предаде АП, като цитира говорителя на Кремъл Дмитрий Песков.

Порошенко и Меркел пък са изразили съжаление, че мирният план в Източна Украйна не е бил приложен напълно.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: