Last news in Fakti

25 Март, 2015 13:44 17 309 8

Казньов: Не трябва да се изключва версията за терористичен акт

  • еърбъс-
  • airbus-
  • франция-
  • самолет-
  • катастрофа
Казньов: Не трябва да се изключва версията за терористичен акт - 1
Снимки: АП/БТА

Напълно да се изключва версията за терористичен акт при разследването на катастрофата с Еърбъс А320 не трябва, разследването продължава, заяви пред телевизия BFMTV министърът на вътрешните работи на Франция Бернар Казньов.

Самолет Еърбъс А320 на нискотарифната авиокомпания на Луфтханза Germanwings, изпълняващ полет от Барселона до Дюселдорф, се разби във вторник в труднодостъпен район на Алпите в югоизточна Франция. В катастрофата по последни данни са загинали 150 души.

Британски авиационни експерти смятат, че три причини може да са причинили трагичния инцидент. Първата е неизправност в датчиците, които са предавали грешна информация на бордовия компютър. Това е довело до срив в системата за управление и пилотите не са имали достатъчно време да овладеят самолета.

Втората версия се отнася за внезапна разхерметизация на пилотската кабина или пътническия салон.

Третата версия е за пожар в пилотската кабина.

Правителството на Германия няма основание за съмнение за участието на трета страна в катастрофата на пътническия самолет Germanwings, заяви вътрешният министър Томас де Мезиер, цитиран от Ройтерс.

„Няма конкретни доказателства, че трета страна е част от причината за катастрофата," - каза Де Мезиер. Той все пак не пропусна да се застрахова, че при разследването на трагичния инцидент няма да бъде подмината нито една причина.

Вицепрезидентът на авиокомпания „Луфтханза“ Хайке Бирленбах заяви, че работната версия за авиокатастрофата е нещастен случай и всички останали версии са спекулации.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Самолет

    0 5 Отговор
    Може да са му свършили въглищата и за това да е паднал.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 котка

    1 0 Отговор
    Чудя се, как още казионните и лицемерни медии, начело с Бойко не са обвинили руснаците, заради падналия самолет? Срамота де, такова мълчание, като за самолета свален над Укарайна от руснаците-да, ама не!
  • 4 Vasik Atanasova

    3 0 Отговор
    НЯКОЙ Е ВЗЕЛ ПАРАТА
    КОМУНИСТИЧЕСКА РАБОТА
    КАКТО ПРИ САМОЛЕТА НА ПАША ХРИСТОВА
    БОГ ДА ПРОСТИ ЗАГИНАЛИТЕ
    А ВИНОВНИТЕ ДА СЕ НАКАЖАТ
  • 5 tiger

    1 0 Отговор
    Странното е че самолета се е разбил на такива малки отломки пръснати на такова малко разстояние. По скоро ми прилича на ужасен терористичен атентат при който самолета е взривен с множество взривове по цялата му конструкция прикрепени върху нея и задействани едновремено най-вероятно при удара в земята или малко преди него. Друго обяснение логично не се сещам .
    Виновниците трябва да се накажат сурово. Бог да прости загиналите.
  • 6 plamendev

    1 0 Отговор
    Изобщо не трябва да ти е странно, самолета се в врязал в планината с 800 + km/h. Истинско чудо е че има останки а не са се изпарили при чудовищния сблъсък.

    Бог да прости невинните!
  • 7 Милица

    1 1 Отговор
    Никога не съм била за комунистите,но ми омръзна всякакви глупаци да пишат винаги,че пак са комунистите виновни.Е като вече над 20 години са фашистите /западняци/ са на власт какво се случи.Още по големи беди.А да не говорим,че дипломите на така наречените висшисти се купуват на кило. Вече няма специалисти почти никакви.Наистина ще загиваме като пилета. А за самолета почти съм убедена,че е терористичен акт. Така ни се полага защото лесно допуснахме тъпите араби до нашия свят.Те се помислиха за велики и ето резултата. Кадафи добре ги стискаше в юмрук,ама сега -ужас!В центъра на гр.София-не далече от Министерски съвет всеки ден вие имам-та цепи цяла София-това го няма никъде по света.Е ще си сърбаме попарата.Може би и някога да се сетим и за бай Тошо.Мисля,че все пак той удържаше положението.Аз лично съм доста ощетена от соц.-времето и въпреки това,почвам да се чудя кое е по-добре.
  • 8 ОНЧО

    1 0 Отговор
    Стига с тия комунисти защото включае и боку тиквата е комунист!!!