Last news in Fakti

25 Март, 2015 09:10, обновена 25 Март, 2015 12:34 2 236 0

Намерената „черна кутия” е повредена

  • самолет-
  • катастрофа-
  • германия-
  • франция

Доставената късно снощи в Париж „черна кутия” на разбилия се вчера в Алпите самолет Airbus A320, е повредена, но от нея ще могат да се свалят данните. Това съобщи Франс Прес, позовавайки се източници близки до разследването. Черната кутия е тази, която записва разговорите между пилотите в кабината, уточни пред медиите прокурорът на Франция Марсел Брис Робен вчера. Сега остава да бъде намерена другата, която показва техническите параметри на самолета по време на полет. Самолетът на нискотарифната германска авиокомпания Germanwings извършваше полет от Барселона за Дюселдорф със 150 души на борда.

Списъкът с имената на загиналите все още не е оповестен. През нощта стана ясно, че на борда на самолета е имало испански бизнесмени, най-малко двама граждани на Австралия – 68-годишна жена и нейния син на 29 години. Каказхтан също потвърди, че с полет 4U9525 са летели трима негови граждани.

По време на последната връзка със самолета диспечерът е наредил на пилота да поддържа височина от 11 400 м., съобщи френският министър Сеголян Роял. Тя отбелязва, че в 12:31 самолетът е започнал да се снижава без разрешение, диспечерът е отправил запитване, но не е получил отговор. В 12:35 диспечерите вдигат тревога. В 12:40 самолетът вече е бил на височина 2000 м- и е изчезнал от радарите, съобщи Роял в интервю за френската телевизия iTele.

Над 30 полета, в това число до Париж, Лондон, Мадрид, Хамбург и Стоклохм, са отказали да изпълнят вчера пилотите на Germanwings. От ръководството на компанията заявяват, екипажите отказват да летят по „лични причини” и се надяват днес ситуацията да се нормализира. На сайта на компанията има предупреждение, че полетите се отменят спорадично.

Германският канцлер Ангела Меркел забрани да се спекулира с причините за катастрофата. „Все още разполагаме с оскъдни данни, затова всякакви спекулации по повод причините за инцидента са забранени. Всичко ще бъде детайлно разследвано”, заяви тя.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА