Last news in Fakti

25 Март, 2015 19:56, обновена 26 Март, 2015 09:11 4 435 0

Таен доклад за самолетната катастрофа (ОБНОВЕНА)

  • самолет-
  • германия-
  • франция-
  • germanwings
Таен доклад за самолетната катастрофа (ОБНОВЕНА) - 1
Снимки: АР/БТА

Един ден след катастрофата на Airbus А320 на нискотарифната авиокомпания на Lufthansa Germanwings със 150 души на борда, федералното правителство разполага с таен доклад за катастрофата, съобщи германското издание „Билд”. Преди това френските власти за сигурност на полетите са предали информация на германските си колеги. На французите се е удало да достигнат до записите на екипажа.

В същото време продължава да се оказва психологическа помощ на екипажите на Germanwings и близките на пострадалите. Със служителите на авиокомпанията работят 60 специалисти, а над 150 с близките на жертвите.

Данните от първата черна кутия са разшифровани, но те не хвърлят яснота за причината довела до трагедията. Не се потвърждава версията за разхерметизация на машината, каза Реми Жути, президент на агенцията за разследване на авиационни инциденти на Франция. Също така „начинът, по който са разпръснати отломките от самолета не потвърждават, че той се е взривил във въздуха. Врив на борда не е имало. Той е бил цял до момента на сблъсъка му със земята”, допълни Жути, цитиран от агенция Reuters. „Все още нямаме обяснение кое е причинило бързото снижаване на самолета довело до катастрофата. Не опровергаваме нито една от хипотезите за катастрофата. Също така няма данни, че в района по време на инцидента е метеорологичните условия са били лоши.

В сряда вечерта от Лион, където се намира щабквартирата на Интерпол, в Париж са изпратени четирима специалисти, които да помогнат при идентифицирането на жертвите и в други следствени действия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА