Last news in Fakti

26 Март, 2015 23:35 3 163 0

Авиокомпаниите с нови изисквания към екипажите

  • самолет-
  • катастрофа-
  • germanwings
Авиокомпаниите с нови изисквания към екипажите - 1
Снимкта: АР/БТА

Няколко часа след като прокурорите на Франция заявиха, че най-вероятно катастрофата на Airbus A320 на нискотарифната авиокомпания Germanwings, е причинена от втория пилот на самолета, три авиокомпании обявиха, че въвеждат нови правила. Основното е, че по време на полет в пилотската кабина задължително трябва да има по двама пилота. Говорителят на Air Canada Питър Фицпатрик заяви, че компанията веднага въвежда новите правила за сигурност. Те ще се прилагат както в Канада, така и за полети в САЩ.

Lufthansa, Air Berlin, Condor и TUI Fly също забраняват на пилотите си да остават по един в кабината, съобщи тази вечер германското издание "Франкфуртер Алгемайне Цайтунг". "Решението е прието!", каза  председателят на германския Федерален съюз по авиационна икономика Матиас фон Рандов.

Нискотарифните EasyJet и Air Shuttle от Норвегия заявиха, че от петък (27 март), променят процедура и двама членове от екипажа ще присъстват по всяко време в пилотската кабина. Решението е взето след консултация с Агенцията за гражданска авиация, разкрива Reuters.

Канадската Air Transat също променя правилата. Очаква се авиационните власти във Великобритания и САЩ също да затегнат процедурите, пише британският Guardian.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА