Last news in Fakti

27 Март, 2015 09:46 2 845 3

САЩ с доклад за пилотите самоубийци

  • самоубийство-
  • самолет-
  • доклад-
  • сащ-
  • пилот-самоубийц

Сред най-честите причини за самоубийствата е депресията

САЩ с доклад за пилотите самоубийци - 1
Снимка АП/БТА

Последният трагичен инцидент с катастрофирал самолет шокира целия свят, защото стана ясно, че вторият пилот умишлено е разбил летателната машина. Вторият пилот на германския еърбъс, който се разби над френските Алпи и уби 150 души, е ударил машината в скалите, за да се самоубие.

Според данни на Федералната авиационна администрация на САЩ, цитирани от „Вашингтон пост“, през 2014 г., 24 американски пилоти са се самоубили по време на полет през последните две десетилетия. 23 са разбили машините, а един стажант пилот е скочил от самолета по време на полет.

Самоубийствата на ко-пилотите са трагични, умишлени събития, които трудно могат да се предскажат и трудно да се предотвратят. Сред факторите, които могат да доведат до тези трагични инциденти са депресия, социални взаимоотношения и финансови трудности, но има и още много, пише в амерканския доклад от 2014 г.

В документа, който преглежда 10-годишен период (2003-2012) на самоубийства на втори пилоти на самолети са описани 2758 катастрофи с фатален край, от които 8 са свързани със самоубийства (всички свързана с целенасочено разбиване на въздухоплавателното средство).

В повечето случаи авиаторите са били сами. Никой от тях не е управлявал голям пътнически самолет. Всички са били мъже на средна възраст.

Депресията изглежда е най-честата причина за самоубийствата на пилотите във въздуха и затова през 2010 г. Федералната авиационна агенция на САЩ отмени забраната пилотите да вземат антидепресанти.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mediator37

    0 0 Отговор
    По отношение на психологията САЩ са много напред. Отделят се много пари и ресурс в това направление и САЩ се водещи в света.
    Излиза, че това не е първият случай, няма да е и последният, очевидно. Въпросът е защо този самоубиец е отнел още 150 живота на хора, които са искали да живеят?
  • 2 незнайко

    0 0 Отговор
    Електроника, електроника, джи пи ес и всичко това разрешава снижаване в планината. Просто не е за вярване, как това не е забранено електронно над планини. Някой е въздействал дистанционно на пилота.
  • 3 Гол Тупан

    0 0 Отговор
    Защо се стигна до там? Стигна се понеже съсипаха ковачницата на авиационни кадри ВНВВУ "Г.Бенковски" в Долна Митрополия. Сега всеки здрав като бик, почти толкова умен и с пари от 30 до 50 хиляди евро е готов пилот. А на времето 5 години учене, спорт, летене в казармени условия.....