Last news in Fakti

27 Март, 2015 09:15 29 155 10

Записът от втората черна кутия има решаващо значение

  • самолет-
  • катастрофа-
  • germanwings
Записът от втората черна кутия има решаващо значение - 1
Жилището на Лубиц в Дюселдорф Снимка: АР/БТА

Записът от втората черна кутия – тази, която показва параметрите на самолета по време на полет 4U9525, ще има решаващо значение за изясняване на причините за катастрофата на Airbus A320 на нискотарифната авиокомпания Germanwings. Това каза в предаване на френската телевизия BFM експертът Жан Сера, цитиран от ИТАР ТАСС.

„Получената информация от първата черна кутия показва донякъде истината за това какво се е случило в пилотската кабина. Казва се, че на записа е регистрирано „Равномерно дишане” на пилота Андреас Лубиц по времето, когато самолетът се е снижавал. В пилотската кабина, обаче има много странични шумове и тези данни могат да се окажат погрешни”, обяснява Сера. Той допълва, че не трябва да се изключва и версията, че пилотът може да е получил пристъп и да е загубил съзнание. Затова решаващо значение имат данните от втората черна кутия, тъй като именно там е записано как се е променяла скоростта и височината на самолета във всяка една секунда.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дядо Йоцо

    1 6 Отговор
    Аз съм сигурен,че няма да "намерят" втората черна кутия
  • 2 незнайко

    2 2 Отговор
    Ако е вярно, че вратата на пилотската кабина е била заключена отвътре за какъв пристъп става на въпрос ? Заливат ни с всякаква невярна информация. А тази втора кутия нали има предавател. Плюс това самолета се е разбил на земята. Как я търсят ?
  • 3 КАЛДЪРМЪША

    0 5 Отговор
    другия пилот може да е отишъл да .ере и кабината се заключва автоматично зашо трябва да е отворена всяко влизане е с код гледат и те пускат които кара влака за кутията не се претесняваи ще я НАМЕРЯТ
  • 4 Сашо

    0 6 Отговор
    Самолетът е случайно ударен при учение на ВВС на САЩ в този регион.
    http://www.politikus.ru/events/46503-amerikanskie-lazernye-ispytaniya-stali-prichinoy-unichtozheniya-avialaynera-germanwings.html

    Коментиран от #5

  • 5 владо

    5 1 Отговор

    До коментар #4 от "Сашо":

    Загинаха доста хора, така че простотиите ти са неуместни.

    Коментиран от #7

  • 6 Гостенин

    2 0 Отговор
    Страхотна статия Миглена !
    Успех в бъдещите ти творчески дейнсти ...
  • 7 жоро бекъма

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "владо":

    Да не забравяме самолет МH370 на Малайзия също така и този същия самолет падна и над Украйна и всякаш всичко е забравено но ето ви един пресен спомен и да върнем историята как падат мистично самолетите в днешно време?Нито един път не чух никъде някой от диспечерите да обяви че има отклонение от височината 11000 метра не падат за 1 секунда това е било забелязано от кулата!!!Какво е било предприето установена ли е връзка с пилота така ще разберем дали е бил в съзнание или самолетите летят без контрол от 11.09.2001г?Военновъздушните сили на страната как биха реагирали щом някой отклонява самолет и може да го разбие където си поиска!!!2 пилот явно е предпочел да разбива нещо което не може вместо да отвори с кода вратата?Ако 8 минути е блъскал с брадвата по вратата е знаел че ще се разбие явно което ме съмнва че 150 човека не са го разбрали и не са му помагали в последните минути от живота си?Имало ли е обаждане до кулата да се уведоми за нелепата маневра на пилота мислите ли че това е реално?
  • 8 танашиба танахака

    2 0 Отговор
    има нещо гнило в цялата история
  • 9 nekoj

    0 1 Отговор
    ima гнило още на първите кадри се вижда че мястото около катастрофата е силно обгоряло вапреки че на места има сняг и растителност сигорно е имал доста гориво или е облъчен с лазер

    Коментиран от #10

  • 10 BENZ

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "nekoj":

    pochnahte s prostotiiite