Last news in Fakti

30 Март, 2015 09:48 820 1

На Лавров и Кери не им плащали да са оптимисти

  • лавров-
  • кери-
  • лозана-
  • преговори-
  • оптимисти-
  • иран

На първите дипломати на Русия и САЩ Сергей Лавров и Джон Кери не им плащали да са оптимисти.

Това стана ясно от техни изявления, дадени преди да проведат през изминалата нощ среща на четири очи в Лозана, съобщават руски медии.

Двамата топ дипломати участват в преговорите по регулиране на иранската ядрена програма.

Преди началото на двустранната среща между Лавров и Кери, руският външен министър каза, че не му плащат да е оптимист, отговаряйки на журналистически въпрос.

А Кери продължи шегата на колегата си, отбелязвайки че той би искал да каже, че не му плащат достатъчно за оптимизма.

Източници посочват, че не е ясно дали до 31 март преговорите в Лозана за иранската ядрена програма ще завършат с успех.

Шесторката настоява да се гарантира мирния характер на ядрената програма на ислямската република, а Техеран от своя страна се стреми да постигне отмяна на санкциите. Страните са се разбрали да изработят рамково споразумение до края на месеца и да финализират споразумението до края на юни. Иран се е съгласил за мониторинг на обявените от него запаси от ядрени материали.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.