Last news in Fakti

25 Август, 2015 13:12 2 331 3

Вълната мигранти достигна Унгария. Бежанци се сбиха с полицията в Милано

  • мигранти-
  • унгария-
  • италия-
  • бежанци
Вълната мигранти достигна Унгария. Бежанци се сбиха с полицията в Милано - 1
Снимка: АР/БТА

Във вторник (25 август) бежанската вълна достигна Унгария. Унгарската полиция посочва, че в рамките на един ден сръбско унгарската граница при град Рошке са преминали 2093 бежанци. Това се случва 6 дни преди унгарските власти да готови със стената, която изграждат с границата със Сърбия. Прогнозите са, че след като тя бъде завършена на 31 август, част от миграционния поток ще се отправи към Хърватия и Словения.

Италия също влезе в световните новини след като в Милано се стигна до сблъсък между полицията и бежанците. Мигрантите са протестирали срещу лошите условия на живот, в които са настанени и дългият процес на регистрация в страната. Близо 300 мъже са спрели за кратко движението по една от главните пътни артерии на Милано, скандиращи „Документи! Документи!. Властите са били принудени да използват сила, за да си върнат обратно в центровете за временно настаняване.

От началото на 2015 г. над 100 000 мигранти са успели да достигнат Италия, сочат данни на вътрешното министерство на страната. Същият е и броят на бежанците, регистрирани от януари досега на територията на Унгария. Това е двойно повече в сравнение с цялата 2014-а. За сравнение през 2012 г. броят на мигрантите в Унгария е бил едва 2000 души.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    1 0 Отговор
    ,,Мигрантите са протестирали срещу лошите условия на живот, в които са настанени и дългият процес на регистрация в страната." - какво става ?
  • 2 някой

    1 0 Отговор
    Да се връщат обратно там от където идват щом не им харесват условията.
  • 3 ikik

    1 0 Отговор
    така е подай пръст да ти отхапят ръката сега протестират яя ножа май трябва Aушвиц и подобните му заведения да заработят на пълни обороти иначе европа я очаква не много светло бъдеще за съжаление :/