Last news in Fakti

25 Август, 2015 14:52 1 378 3

САЩ са готови да приемат 8000 бежанци

  • бежанци-
  • сирия-
  • сащ
САЩ са готови да приемат 8000 бежанци - 1
Снимка: АР/БТА

От 5000 до 8000 сирийски бежанци са готови да приемат САЩ през 2016 г. Това стана ясно след брифинг на говорителят на Държавния департамент на САЩ  Джон Кирби.

„В списъка на Върховният комисариат на бежанците към ООН са включени 15 000 души. Очаква се през тази година САЩ да приемат от 1000 до 2000 бежанци”, уточни Карби, като допълни: „готови сме да помогнем при предаването на политическата власт в Сирия така, че да помогнем за създаването на условия за връщането на сирийците по домовете им, включително и над 1 милион души, които търсят в момента убежище в Турция”.

Не е един път САЩ бяха критикувани за отказа да приемат сирийски бежанци след началото на гражданската война през 2011 г. както отбелязва The Japan Times, за последните четири години САЩ са оказали хуманитарна помощ в размер на 4 млн. USD.

Броят на сирийците, принудени да бягат в съседни държави превишава 4 млн. души, стана ясно в началото на юли от доклад на Върховният комисариат на бежанците. Към момента над 2 млн. сирийски бежанци се намират в Египет, Ирак, Йордания и Ливан, а още 1.7 млн. души – в Турция. Над 278 000 граждани на Сирия са поискали убежище в европейски държави, съобщава Върховният комисариат на бежанците на своя официален сайт. ООН припомня, че над 7.6 млн. сирийци, напуснали родните си домове, не са успели да напуснат Сирия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мечта

    0 0 Отговор
    Брех те много бежанци искат да вземат.

    Коментиран от #2

  • 2 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "мечта":

    социакно слаби са ))
  • 3 киро

    0 0 Отговор
    Смешните Хамериканци са супер ларж!