Last news in Fakti

1 Юни, 2016 11:53 1 457 4

Британците ги тегли към Brexit

  • брекзит-
  • брекзит-
  • брекзит-
  • брекзит-
  • брекзит

Телефонно и онлайн проучване показа,че 52% подкрепят напускането на ЕС, а 48% искат запазване на членството в Съюза

Британците ги тегли към Brexit - 1
Снимка: АП/БТА

Британците ги тегли към Brexit, показва прочуване на в. „Гардиън“. Телефонно и онлайн допитване показа,че 52% подкрепят напускането на ЕС, а 48% искат запазване на членството в Съюза.

В телефонното допитване са участвали 1000 души. 45% от тях са посочили, че подкрепят Брекзита, а 42% са за запазване на членството, а 13% все още не са решили как да гласуват на насрочения за 23 юни референдум. Ако се изключат колебаещите се, то настроенията на британците се разделят по следния начин – 52% са за напускане, а 48% са против.

При онлайн допитването показва, че 47% подкрепят Брекзита, а 44% са за пазазване на членството, а 9% не са решили как да гласуват. Ако и тук се изключат колебаещите се, то пак се запазва сегашното съотношение на 52% за Брекси и 48% против него.

Последните данни от социологическата агенция ICM са тревожен сигнал за радетелите на европейското членство на Острова.

Предишни проучвания показваха, че при допитването по телефона преобладаваха нагласите за запазване на членството в ЕС.

Интересна географска особеност се забелязва в нагласите да подкрепят Брекзита. Англия и Уелс са за напускане, а Шотландия е против отделянето от ЕС. Най-висока подкрепа за Брекзита от 62% е отчетена сред висококвалифицираните наемни работници.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ewiak Ryszard

    1 2 Отговор
    Това е залеза на Европейския съюз. Къде отиваме? В Библията се казва: "И [северният цар = Русия от втората половина на ХIХ век (Даниил 11:27)] ще се върне в своята земя с голямо богатство [1945] и ще насочи сърцето си срещу светия договор [враждебност към християните]. И ще действа [висока активност на международната сцена] и ще се върне в своята земя [1991-1993. Разпадането на Съветския съюз и Варшавския договор. Руски войски се завърнаха в страната си]. В определеното време ще се върне [разпадането на Европейския съюз и НАТО. Много страни от бившия Източен блок ще се върнат в зоната на влияние на Русия]." (Даниил 11:28,29а)
  • 2 тъпанар

    1 0 Отговор
    OMG ... друго си е когато има "тълкуване на библията"
  • 3 goni

    1 2 Отговор
    Хич да не ви пука!:) Англичаните заедно с Уелс да си закачат тяхната част от острова на някой самолетоносач и да го паркират някъде около Карибите!:) Шотландците тоя път ще гласуват с "горната" си глава и ще стане много интересно!:) Както казват "братята " китайци доживяхме интересни времена!
  • 4 Киро

    3 0 Отговор
    Да се махат тия!

Новини по държави: