Last news in Fakti

25 Юни, 2016 15:06 2 050 2

Шотландия се чуди как да остане в ЕС

  • шотландия-
  • чуди-
  • ес

Шотландското правителство започва преговори, за да намери начин да остане в Съюза

Шотландия се чуди как да остане в ЕС - 1
Снимка: БТА/AP

Шотландското правителство изготвя планове, за това как може да започне преговори за оставане в ЕС „незабавно“. Това беше заявено от шотландския първи министър Никоал Стърджън, цитирана от „Мирър“.

По-рано Стърджън обяви, че вече са започнали разговори за свикване на втори референдум за независимост на Шотландия.

Това стана, след като британците решиха, че искат Великобритания да излезе от ЕС. 62% от шотландците обаче са гласували за оставането в Съюза.


„Шотландия ще започне незабавно обсъждане с ЕС и страните – членки за всички възможни варианти за защита на нейното място в Съюза. Решени сме да действаме бързо и решително. Изборът на Великобритания ни разочарова. Ясно е, че опцията за втори референдум трябва да бъде сложена на масата“, заяви Стърджън.


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай хой

    1 2 Отговор
    Сладки субсидии. А ЕС няма ли да престане да котка разни анадолци и островитяни. Нищо добро не може да се очаква от тях.
  • 2 про

    1 0 Отговор
    Ако не успее и втория....давай и трети ....това не е концерт по желание
Новини по държави: