Last news in Fakti

29 Юни, 2016 21:17 3 806 4

„Ди Велт“ нареди България сред страните, които са за повече национална самостоятелност

  • ес-
  • българия-
  • самостоятелност-
  • brexit

Според вестника консенсусът няма да бъде намерен лесно

„Ди Велт“ нареди България сред страните, които са за повече национална самостоятелност - 1

Германският вестник „Ди Велт“ нареди България сред страните-членки, които са за по-малко интеграция и засилване на националната държава. В коментар със заглавие „Това са разделените страни в Европа“ вестник „Ди Велт“ публикува и графика на три типа държави – с правителства, които са за повече интеграция и свиване на разходите, с правителства за повече интеграция и държавни разходи и с правителства за по-малко интеграция и засилване на националните държави.

Според „Ди Велт“ след отпътуването на Дейвид Камерън страните-членки не са успели да скрият „фасадата на единството“. Засилила се е и критиката за предварителната среща между германския канцлер Ангела Меркел, френския президент Франсоа Оланд и италианския премиер Матео Ренци.

Според вестника консенсусът няма да бъде намерен лесно, защото „27-те страни-членки са всичко друго, но не и единни за това как да изглежда бъдещето на ЕС“. Най-грубо според вестника страните-членки могат да бъдат разделени на три групи. Тези, които споделят френската визия за политически обединена Европа, в която страните и финансово стоят един за друг. След това има група от страни около Германия, които не отхвърлят повече интеграция сама по себе си, но тя не трябва да води до това държавите да не носят собствена отговорност за бюджетите си. И трета група, преди всичко източноевропейски страни-членки, но и Дания, които искат да си запазят национална самостоятелност.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хараламби

    0 0 Отговор
    Погледнете добре картата. Ясно се вижда бъдещото разцепване на ЕО на три отделни ЕО-та.
  • 2 xxx

    0 0 Отговор
    Италия, Испания, Гърция, Кипър са сред страните, които искат да финансово стоят един за друг или по-точно някой да стои зад гърба им. Хах, защо ли...
    Държавите около Германия не искат да плащат за дяволъка на южняците. И тук няма изненада.
    Като се има предвид какви дупедавци са нашите политици, никак, ама никак не ми се вярва да сме сред страните в червено, ама айде. То няма 4-та група- на безвъзратно загубените, иначе сме директно в тази група
  • 3 Войн

    0 0 Отговор
    Все още има хиляди национални предатели, които се стремят да изкарат България от ЕС под въздействието на медийната дезинформация и хипноза, а всъщнос действат против националните интереси.
  • 4 Morgoth

    0 0 Отговор
    С малки изключения подобно разпределение е лесно разбираемо. Сините са силни и вярват, че в процеса на интеграция ще наложат своето виждане за бъдещето на ЕС, своя модел и най-вече своите интереси. Червените пък са слаби и се страхуват, че правилата които ще им бъдат наложени ще са в интерес на сините. Вече имаме наложени акцизи на горивата, които правят пътуването на българина в пъти по-скъпо спрямо средния доход в страната в сравнение с всички сини. Ако ни наложат и подобни данъци ще си изгоним и малкото останали хора от средната класа.
Новини по държави: