Отидете към основна версия

45 769 25

5-те най-скъпи малки коли

  • малки коли-
  • цена-
  • ds-
  • audi-
  • mini-
  • bmw-
  • abarth

Автомобилите, както всички знаем, са разделени в определени сегменти, като това става най-вече на база техните габарити и обем на двигателя. По традиция, най-евтините нови превозни средства са т.нар. малолитражки, които са масово използвани, както у нас, така и в Европа. И сред тях обаче има премиум изпълнения, които се предлагат на изключително високи цени. Сега ще ви покажем кои са най-скъпите малолитражки в Европа.

DS 3 Cabrio Sport Chic Blue HDi 120 S&SЦената на това автомобилче е 28 180 евро. Ще припомним, че DS се обособи като отделна марка през тази година, а иначе съществува от 2010 като луксозно подразделение на Citroen. Наблъскан с всевъзможни екстри, този DS 3 се опитва да заблуди потенциалните клиенти, че всъщност не е Citroen, а е нещо много повече. На този етап обаче французите не успяват с опитите си да продават премиум малолитражки.

Audi S1 SportbackМалкото Audi се предлага за 31 000 евро, а за тази цена клиентите получават малък автомобил с мощност 228 конски сили. Под капака му е монтиран четирицилиндров TFSI турбо мотор, благодарение на който Audi S1 Sportback се превръща в най-бързата субкомпактна кола на марката. Към тези "екстри" можем да добавим и фирмената Quattro система, но и това едва ли удовлетворява феновете на бързи коли.

Mini John Cooper Works ConvertibleСвръхмодерното кабрио се продава за 33 500 евро, но тази цена производителите оправдават с факта, че това е Mini-то, което се определя като "най най". Мощно е 228 коня и ускорява от 0 до 100 за 6.5 секунди. От компанията се хвалят с уникалната управляемост на автомобила, а като към всичко това се добави и ултрамодерното обозначение John Cooper Works, цената става колкото на чисто нов Mercedes C 180.

BMWi3 REx"Зеленото" започва да се превръща в мода и при автомобилите. Именно така можем да оправдаем човек, който е дал 39 450 евро за електрическото BMW. Това обаче е най-наточеното i3, като има в допълнение и малък двигател с вътрешно горене, който има за цел да зарежда батериите при нужда. Това обаче не оправдава изключително високата цена за един автомобил, направен от рециклируеми материали.

Abarth 695 BipostoТози фирмено тунингован Fiat се продава за 39 900 евро и още с появата си получи прозвището "Най-малкият суперкар". Автомобилчето тежи само 970 кг и благодарение на 1.4-литровия T-Jet мотор с мощност 190 к.с., както и на секвенциалната трансмисия Bacci Romano и на механичния самоблокиращ се диференциал, ускорява колата до 100 за 5.9 сек. Можете ли да си представите обаче колко трудно се управлява такова нещо?

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини

  • Най-добрите малки коли за 2022 година

    Пазарът на малки автомобили е един от най-пренаситените, което е страхотна новина, ако търсите такъв вид превозно средство, защото означава, че има до ...
    20.11.2022
    7 104
    16