Last news in Fakti
kak-fakti-stana-nai-chetenata-media-v-balgaria

Тoчнo нa ceдмия cи рoждeн ФAКТИ cтaнa бългaрcкaтa мeдиa c нaй-мнoгo читaтeли!

Cпoрeд дaннитe нa Gеmius зa клacирaнeтo нa бългaрcкитe интeрнeт caйтoвe прeз мaрт 2019, ФAКТИ e лидeр c близo 1 265 000 читaтeли зa мeceцa.

7 мoжe дa e щacтливoтo чиcлo зa мнoзинa, нo caмo c къcмeт в мeдийния cвят нe ce cтигa дo върхa. Нямa кaк. ФAКТИ нe e нитo нaй-cтaрaтa, нитo нaй-бoгaтaтa мeдиa. Нo вeчe e нaй-чeтeнaтa. Кaк cтaнa тoвa ли? Рeцeптaтa e прocтa. В нeя пишe caмo eднa думa.

Cвoбoдa.

Тeжкo e дa ce пишe пoд диктaт и c вeриги нa пиcaлкaтa, пoд нaтиcкa нa рaбoлeпeн издaтeл или гoнeщи пoлитичecки и икoнoмичecки цeли мacтити дoнoри. Блaгoдaрим, нo нямaмe нуждa oт пoдoбни "инжeкции". Нaшeтo бoгaтcтвo cтe виe, читaтeлитe. C нeпoгрeшимaтa интуиция нa чeтящи, инфoрмирaни и интeлигeнтни хoрa виe бързo зaбeлязaхтe и oцeнихтe cвoбoдaтa във ФAКТИ. Чecтният ни пoдхoд към вac, нeзaвиcимитe ни пoзиции и липcaтa нa вcякaкви oбвързaнocти пo пътя към oтcтoявaнeтo нa cвoбoдaтa нa cлoвoтo. Дa рaзвивaш cвoбoднa мeдиa в държaвa, в кoятo мeдийнaтa cвoбoдa e пocтaвeнa нa 112-тo мяcтo в cвeтa, e иcтинcки лукc. Блaгoдaрeниe нa дeнoнoщнaтa рaбoтa нa eкипa ни и вaшeтo дoвeриe, ниe мoжeм дa cи гo пoзвoлим.

A нa вac, читaтeлитe нa ФAКТИ, мoжeм дa oбeщaeм caмo eднo - НИКOГA НЯМA ДA ВИ ПРEДAДEМ!

Авторски колектив:
Анатоли Стайков
е журналист в областта на международната политика с дългогодишен опит в електронни и печатни медии. Магистър по социология и журналистика - СУ „Св. Климент Охридски“. Автор на документални филми и геополитически анализатор, отразявал световни събития на четири континента. Интересува се от кино, спорт и рок музика.
Ани Ефремова
е завършила "Начална педагогика" в СУ. С журналистика се занимава от 1997 г- Работила е в "Нощен Труд", "Монитор", БЛИЦ., телевизия BiT. За себе си признава: „Силата са ми светските, социалните и културните новини, с политиката от скоро се преоткрихме.“ От октомври 2021 г. е част от отдела за Вътрешни новини на Факти.бг.
Божидара Найденова
Божидара Найденова изучава “Журналистика и масова комуникация” в СУ “Св. Климент Охридски”. Страстта ѝ към журналистика се заражда през ученическите година. Стажувала е в няколко онлайн медии, преди да стане част от екипа на Факти.бг. Нейните интереси са областта на лайфстайла, модата и красотата.
Венелина Маринова
е магистър по „Славянски филологии“ в СУ "Св. Климент Охридски". След завършване на висшето си образование се занимава с преподавателска и преводаческа дейност. Работи в Резон Медиа от 2004 г. като административен мениджър по различни проекти. Част от екипа на Факти.бг е от 2015 г.
Венцислав Михайлов
се дипломира в специалност „Класическа филология“ с профил „Грецистика“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Завършил е Московската школа за политически изследвания и Българското училище за политика „Димитър Паница“. Има специализация по политически маркетинг към Съвета на Европа. Специализирал е арабска култура в Дамаския университет и гръцки език в Университета на Солун. Работил е като журналист във в. „Отечествен фронт“, в. „Дума“ и в. „Дневник“. Притежава опит и в онлайн журналистиката. Работил е за news.bg, finance.news.bg и БГНЕС. Във Факти.бг работи от първия ден на медията.
Галин Ганев
изучава „Публична администрация“ в Софийски университет. През ученическите години се е занимавал с новинарски сайт в родния си град Ловеч, а по-късно основава и собствен автомобилен сайт в който пише преди да се присъедини към Факти.бг, където публикува автомобилни и технологични материали. Занимава се още и с фотография.
Денис Джамбазов
завършва специалност „Връзки с обществеността“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Любовта му към журналистиката се заражда още в университета, а е част от екипа на Факти.бг от месец май 2013 г.
Десислав Янкулов
е спортен редактор от 2009 г. насам. В кариерата си минава през редица икономически, светски и политически издания, като Bloomberg TV Bulgaria, Playboy Bulgaria, „Централна трибуна“ и БНР Радио Пловдив. От октомври месец на 2021 г. е част и от спортния отдел на Факти.бг.
Ивайло Борисов
завършва Журналистика във ВСУ "Черноризец Храбър" през 2010 г. През 2011 г. започва работа като спортен журналист във вестник "Черно море". Година по-късно е част от екипа на информационната агенция Varnautre.bg и кореспондент на Sportline.bg, преименуван впоследствие Sportonline.bg. От 2017 г. е в пресслужбата на ПФК Черно море, а от есента на 2019 г. е част и от спортния отдел на Факти.бг.
Калин Каменов
Калин Каменов е роден през 1971 г. Завършва журналистика през 1998 г. От 1996 до 2011 година се занимава със спортна журналистика. Работил е във в-к “Меридиан Мач”, „Канал“ 3, в-к „Новинар“, радио „Спорт“, ИА „Фокус“ и в-к „Топспорт“. От 2011 година се занимава с вътрешна информация. Работил е в сайтовете „Аргументи“, БЛИЦ, ПИК и Дир бг. От 2022 г. е част от екипа на Факти бг. Автор е на 2 книги – „Бинокъл за убийства“ и „РУПите“.
Красимир Тодоров
Красимир Тодоров завършва висше образование "Българска филология". Един от първите журналисти в икономическия всекидневник "Пари" от 1993 до 2001 година, където започва като редактор, след това отговорен редактор "Икономика". Работи в "Банкер" и КЕШ като редактор "Икономика". В КЕШ става зам.главен редактор със същия ресор. Следва работа в списание "Тема" като отговорен редактор и авторско предаване в кабелната телевизия ВТВ - "Икономика под лупа". В интернет сайтове работи от 2009 година - imoti.net, blitz.bg,pik.bg, dir.bg. От ноември 2022 година е в екипа на Факти.
Мария Атанасова
завършва журналистика в столицата и веднага се хвърля в дълбоките води на криминалните сюжети. Репортер във Факти.бг е от 2016 г.
Мартин Христов
е завършил НСА. Работил като журналист в "7 дни спорт", "Нощен труд", вестник "Футбол", и онлайн изданията на "Експрес" и "24 часа".
Милен Ганев
milganev Милен Ганев abv.bg
завършва "Социална педагогика" в СУ през 1996 г. и Магистратура по "Регионално развитие и туризъм" в Шуменския университет "Еп. Константин Преславски" през 2021 г. Занимава се с журналистика от 1995 г., има дългогодишен стаж в централния и регионален печат. Работил е в "Дневен Труд", списание "Инсайт" и др. издания. Главен редактор на Факти.бг от 2016 г.
Милена Богданова
завършва бакалавърска степен „Стопанско управление“ и магистърска „Международни икономически отношения“ в УНСС. От 2002 г. работи като редактор във вестник „Софийски имоти“. От 2003 г. е главен редактор на списание „Имотът, който търсите“. От 2011 г. редактор в сектор „Имоти“ на инфорационен сайт Факти.бг. От 2003 г. главен редактор на най-големия сайт за недвижими имоти imot.bg.
Оля Ал-Ахмед
Оля Ал-Ахмед е български журналист, специалист връзки с обществеността и преводач от руски и арабски език. Автор е на редица статии, репортажи, политически анализи и интервюта със световноизвестни личности. Пише анализи, интервюта, пътеписи, публицистика, поезия и научни публикации в областта на лингвистиката. Завършила е СУ „Климент Охридски“ в София, специалност Арабска филология с втора специалност журналистика и английски език през 1989 г. Специалист филолог-лингвист по арабски език. През последните няколко години е била специален кореспондент за Русия и Близкия Изток и редактор в отдел "Международна информация" във в.“Стандарт“, след което е работила няколко години като журналист и Експерт Връзки с обществеността в Българската Телеграфна Агенция – БТА. Носител е на 31 награди за журналистика. От 2022 г. е част от отдела за Международни новини на Факти.бг.
Павел Ковачев
editors Павел Ковачев fakti.bg
е най-новото попълнение във ФАКТИ, което бързо се превърна в острие на спортния отдел. 23-годишният икономист крие пристрастията си към ЦСКА и Ливърпул зад железните изисквания на професионализма. Работата във Факти.бг е първото професионално поприще за Павел.
Радослав Славчев
е автомобилен журналист от 1999 година. Изучавал е "Спортна журналистика"в Национална Спортна Академия "Васил Левски". Първоначално започва работа във вестник "Автопазар", който е предшественик на mobile.bg - най-големия сайт за автомобили в България, където работи и до днес. Във Факти.бг публикува автомобилни и технологични материали от самото създаване на сайта.
Светослава Ингилизова
завършва История в СУ „Св. Климент Охридски“ през 2012 г., а след това магистратура „Кризи, конфликти и дипломация в световната политика XVI-XXI век“, както и „Журналистика и медии“ през 2015 г. Работила е в Комисията по разкриване на досиетата. Като журналист и редактор започва да работи през 2012 г., а от 2017 г. е част от екипа на Факти.бг.
Симона Коприщенова
Симона Коприщенова е завършила “Международни отношения” в УНСС. След това записва магистратура “Журналистика” в Нов български университет. Стажува в научноинформационния център „Българска енциклопедия” при БАН. Част е от екипа на Факти.бг от март, 2022 година.
Събина Андреева
завършва специалност Връзки с обществеността във ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий" през 2015 г. Част от висшето си образование тя получава в Университета по естествени науки в Прага, Чехия. Преди да стане част от екипа на Факти.бг през 2016 г., тя работи като WEB и графичен дизайнер на свободна практика.
Тервел  Илиев
Тервел Илиев е роден на 29.05.1988 г. в Перник. Завършва висшето си образование през 2011 година (УНСС, специалност "Журналистика и масмедии". Кариерата му на журналист е изцяло свързана със спортната тематика и стартира през 2010 г. в Sporta.bg. Бил е част от екипа на ПИК, БГНЕС, Sportlive.bg и Topsport.bg. От 2023 г. е част от ФАКТИ.
Тихомир Шумов
editors Тихомир Шумов fakti.bg
живее и работи в Германия, където завършва "Политология". Във fakti.bg постъпва през 2018 г.
Христо Борисов
editors Христо Борисов fakti.bg
завършва "Българска филология" в университета в Плодив. Още като студент започва да се занимава с журналистика, като сътрудничи на дузина печатни и онлайн издания. Във Факти.бг постъпва като репортер през 2017 г., а от началото на 2019 г. вече е редактор.

Действителни собственици:
Камен Симеонов, Габриел Тодоров, Николай Недялков