Отидете към основна версия

22 549 14

Колко вдига новото Bugatti?

  • bugatti-
  • chiron

Връщайки се във времето назад, си припомняме предисторията на новото Bugatti. Става дума за предшественика на Chiron - вездесъщото Bugatti Veyron, което до момента се води най-бързата серийно произвеждана кола в света.

През 2010 година главният пилот на Bugatti Пиер-Анри Рафанел постави рекорд с Veyron Super Sport, като на фирмената писта Ера-Лесинг успя да достигне скорост от 431 км/ч. За справка - паспортната максимална скорост на стандартния Veyron с 1001 конски сили е 415 км/ч.Що се отнася до наследника Chiron, то по заводски данни колата може да достигне скорост от 420 км/ч. Това обаче не са пределните възможности на Chiron. На отметката 420 го спира електрониката, защото при по-висока скорост има опастност от разпадане на гумите.

Инженерите от Bugatti обаче излязоха с един интересен разчет на силите на Chiron. Според тях, ако ограничителят за скоростта бъде премахнат, то Chiron е способен да вдигне 463 км/ч., като по този начин ще се превърне в новата най-бърза серийна кола в света.Съвсем наскоро обаче шефът на Bugatti Волфганг Дюрхаймер заяви, че към момента компанията не смята да се опитва с Chiron да подобрява рекорда на Veyron. Такива планове обаче има, но те ще бъдат осъществени чак през 2018 година, когато според маркетолозите на компанията интересът към Chiron ще спадне и един нов рекорд за скорост от над 460 км/ч. ще повиши продажбите на модела значително.

Така, че за да разберем дали наистина новото Bugatti може да вдигне 463 км/ч. ще трябва да почакаме още две години, освен ако някой собственик на Chiron не се опита да подобри постижението на Veyron по-рано.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.

Свързани новини