Отидете към основна версия

9 329 10

Първият Range Rover отново на конвейера

  • land rover-
  • range rover-
  • chieftain-
  • jensen international

Съвсем скоро писахме за възраждането на Land Rover Defender, а сега стана ясно, че и първият луксозен всъдеход на марката ще получи нов живот. Иновацията ще се нарича Range Rover Chieftain и ще се произвежда в малки серии от компанията Jensen International.

Външният вид се отличава съвсем малко от първообраза, но базата и възлите и агрегатите ще са коренно различни. Range Rover Chieftain е построен на далеч по-съвременното Discovery 3, което го прави значително по-лек. Под капака пък се "перчи" мощен V-образен осемцилиндров мотор с работен обем 6.2 литра и с мощ от 560 конски сили.

Двигателят, който е заимстван от Cadillac CTS-V, работи съвместно с шестстепенна автоматична трансмисия и с раздадтка, които също са производство на General Motors. И накрая, сериозно е преработен и салона на General Motors.

Той е тапициран в далеч по-луксозна и скъпа кожа и даже му е добавен огромен екран за съвременната мултимедия, която е монтирана на борда. Все още не е ясна цената на новия стар Range Rover.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Land Rover връща стария Defender

    Спряният от производство преди точно две години Defender се завръща с ограничена серия от 150 всъдехода по случай 70-годишнината на Land Rover. Специа ...
    17.01.2018
    12 586
    31