Отидете към основна версия

9 197 20

Топ 5 на "резачките" от Женева 2018

  • женева 2018-
  • наточени автомобили

Женева, Швейцария. Екип на mobile.bg от мястото на събитието.

Автомобилният салон в Женева е най-значимият форум за автомобили на Стария континент и по традиция и сега тук си дават среща най-големите автомобилни марки в света. Наред с масовите автомобили тук се показват и всевъзможни тунинг разработки, както и уникални спортни автомобили. Сега ще ви покажем пет от най-важните премиери на наточени автомобили, които бяха показани в Швейцария.

Mercedes-AMG GT 4-Türer Coupé


Бензин-електрическото AMG GT 4-Türer Coupé има турбиниран редови шестак с 435 к.с. (520 Нм) и електромотор с 22 коня и 250 Нм, разположен между двигателя с вътрешно горене и деветстепенната автоматична трансмисия. Двата осмака са снабдени с туин скрол турбини и система за изключване на част от цилиндрите при ниски натоварвания. Развиват съответно 585 и 639 к.с. (800 и 900 Нм) и също са съчетани с деветстепенен автоматик.

Ferrari 488 Pista


Колата ще е снабдена с модернизирана версия на двигателя, заимстван от състезателното Ferrari 488 Challenge и се явява пряк конкурент на Porsche 911 GT2 RS и Lamborghini Huracan Performante (откритата версия на което също дебютира в Женева). Pista разполага с турбомотор с мощ от 720 коня. Работният обем на мотора е 3-9 литра, като това е най-мощният V8, който се монтира на "цивилно" Ferrari.

McLaren Senna GTR


Новият състезателен McLaren е най-екстремния за цялата история на марката и поради тази причина моделното му име е подбрано съвсем внимателно. Автомобилът се казва Senna и както се досещате, е посветен на великия състезател от Формула 1 Аертон Сена. Агрегатът е V-образен осемцилиндров и благодарение на двата високопроизводителни турбокомпресора развива мощност от 800 к.с.

Toyota GR Supra Racing Concept


Една легенда се завръща. На този етап в Женева тя е още под формата на концепция, но съвсем скоро ще видим и стандартната версия. Автомобилът, представен в Женева е подготвен от спортното подразделение Toyota Gazoo Racing, а що се касае до цивилната версия, то тя най-вероятно ще получи шестцилиндров битурбо мотор от BMW.

Rimac C_Two


Хърватската компания Rimac Automobili представи дългоочаквания наследник на ураганния Concept_One. Електрическият хиперавтомобил C_Two има амбицията да стане най-бързият от вида си и ако се съди по техническите му характеристики, определено притежава нужния потенциал. Системната мощност на четирите електромотора е 1 408 кВт (1 914 к.с.), а въртящият момент - 2 300 Нм. Ускорението до 100 ще става за 1.85 секунди.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини