Отидете към основна версия

8 748 8

Джихад-мобил от Lada Niva

  • lada-
  • niva-
  • военен автомобил

Специален пикап, предназначен за спец. службите на Русия, беше представен в Подмосковието. Возилото се нарича ВИС-29467 и е направено на базата на Lada Niva. По-конкретно предназначението е за предотвратяване на локални конфликти и борба с тероризма.

Автомобилът ще бъде използван основно извън пределите на Русия - на места, където не са необходими странични стъкла, тоест - на юг. Дължината на Джихад-мобила е 4 500 мм, широчината му е 1 750 мм, а височината - 1 850 мм. Пикапът тежи 1 960 кг и е способен да превозва товар от 640 кг.

Машината може да тегли и 82-милиметров миномет. Двигателят му е с мощност 95 конски сили, а въртящият момент се предава на четирите колела през механична петстепенна скоростна кутия. Максималната му скорост е 110 км/ч. в зависимост от предназначението, колата може да се оборудва с автоматични гранатомети, с противотанкови ракети.

Подобни мини танкове или джихад-мобили, както ги наричат още руснаците са особено практични, като често пъти са по-удачни от специализираната военна техника.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини