Отидете към основна версия

111 749 166

Какво може Lada Niva през зимата?

  • lada-
  • niva-
  • 4x4-
  • студ

 

Зима, температура минус 37 градуса по Целзий и необятна руска тайга. Едва ли е тайна за някой, че автомобилите, които могат да "виреят" в подобни условия съвсем не са много. Особено тези без допълнителна подготовка.
 
Съвсем скоро ви разказахме за това как трябва да бъдат подготвени автомобилите за подобни температури. Lada Niva обаче е превозно средство, което не се нуждае от сериозни доработки, а всъдеходните му качества позволяват без особени проблеми да се справя с нелека пресечена местност.
 
Култовият руски автомобил Lada 4x4 или познат у нас като Niva е оборудван с редови четирицилиндров бензинов двигател с работен обем 1.7 литра. Към него се монтира петстепенна механична трансмисия с блокируем междуосев диференциал.
 
Агрегатът е с доста поостаряла концепция, едва покрива еконормата Euro 3, но именно този бензинов мотор е една от причините Niva-та да се представя безпроблемно при толкова ниски температури.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Как се подготвя автомобил за минус 40?

      Предвид минусовите температурни рекорди в нашата страна решихме да споделим с вас някои тънкости как трябва да бъде подготвен един автом ...
    03.02.2012
    34 781
    20