Отидете към основна версия

29 278 72

Немци за Lada Vesta: Просторна и не мирише лошо

  • lada-
  • vesta

По-скоро положителни оценки получава новото комби Lada Vesta SW в тест на германското сп. Auto Bild. Немците харесват дизайна, просторния салон и големия ъгъл, под който се отварят вратите.

Auto Bild изпробва Vesta SW във версия Standard за €14 990. Спомняйки си за предишния си опит с марката Lada, германците отбелязват, че пластмасите в салона са с прилично качество и не миришат зле. Ергономията също не получава критики, макар че някои елементи изглеждат старомодно, като от миналия век.

Като остаряла е определена и техниката във Vesta. 1.6-литровият двигател с мощност 106 к.с. обаче дърпал сносно на магистралата, а разходът от 7.9 л/100 бил приемлив. Кормилната уредба търпи забележки заради недостатъчната си чувствителност, а окачването е определено като твърдо.

Тестът не минава и без задочно сравнение с Dacia Logan MCV, която е доста по-евтина (базова цена €7 990 срещу €12 990 за Vesta). Немците намират румънското комби за технически по-сложно, което не значело непременно по-добро. Разликата в цените на двата автомобила в полза на по-остарялата в морално отношение Lada обаче била необяснима.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Защо един немец си купува Lada Niva?

    Какво може да накара германец да предпочете руски всъдеход с конструкция от времената на Леонид Брежнев пред всичко останало на необятния тамошен паза ...
    09.01.2019
    26 285
    60