Отидете към основна версия

8 127 23

Саудитска Арабия купува Tesla?

  • tesla-
  • илон мъск-
  • саудитска арабия

Мистериозните $70 млрд., с които Илон Мъск предложи да изкупи акциите на Tesla Motors и да свали компанията от борсата, са осигурени от Суверенния фонд на Саудитска Арабия, потвърди самият предприемач в изявление, публикувано на официалния сайт на производителя.

Милиардерът разкрива, че саудитците го натискали да изкупи акциите на Tesla от две години и обещавали да го финансират ако се съгласи. Мъск обяснява интереса на арабите към електромобилостроенето с необходимостта да намалят зависимостта на кралството от петрола.

Последната среща между Мъск и представители на Саудитска Арабия се състояла на 31 юли. Тя затвърдила убеденоста на предприемача, че сделката може да се осъществи и е нужно само процесът да бъде задвижен. Именно тази увереност му дала смелост да говори за "осигурено финансиране" в туита си за снемането на Tesla от борсата миналата седмица.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Мъск иска да свали Tesla от борсата

    Шефът на Tesla Илон Мъск обмисля да свали компанията от борсата. Това съобщи той на своята Twitter страница във вторник. За да направи компанията &bdq ...
    08.08.2018
    4 325
    28