Отидете към основна версия

64 956 141

Най-сетне нова Niva

  • автоваз-
  • lada-
  • 4x4-
  • niva-
  • 4x4 vision-
  • москва 2018

На автосалона в Москва се състоя премиерата на дългоочаквания наследник на легендарната Niva. Дизайнът на новата Lada 4x4 следва стилистиката на останалите модели на компанията, но запазва и някои от характерните черти на предшественика.

Прототипът 4x4 Vision е изпълнен във фирмения X-стил, въведен с Vesta. Всъдеходът има черна гланцова решетка, светодиодни фарове и вградени в предния капак мигачи като на класическата Niva.

Концептът създава впечатление за каросерия с три врати. Зад предния чифт обаче има две по-малки, които се отварят обратно на посоката на движение. Централна колонка липсва, за да се улесни достъпът до задната седалка.

От дясната страна на купето противоположно на капачето на резервоара е разположена 220-волтова розетка. Та е предназначена за захранване на различни електрически уреди при работещ двигател.

4х4 Vision е дълъг 4.2 метра. Клиренсът и ъглите на атака отпред и отзад не се съобщават, но от АвтоВАЗ ги наричат "изключителни".

Следващата Lada 4x4 най-вероятно ще бъде построена на платформа на Renault-Nissan. Шасито ще бъде доработена версия на архитектурата B0, използвана за основа на Dacia Logan.

По предварителна информация серийната версия на всъдехода ще се оборудва с 1.8-литров двигател с мощност 122 к.с. и нова предавателна кутия. Производството на новата Lada 4x4 трябва да започне догодина. Старият модел ще продължи да се сглобява поне до 2021-ва.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 14 гласа.

Свързани новини

  • Новата Niva ще бъде по-евтина от Duster

    Второто поколение на Lada 4x4 ще бъде по-скъпо от стария модел, но въпреки това ще остане едно от най-евтините предложения в сегмента, обяви бившият д ...
    02.09.2018
    44 429
    43