Отидете към основна версия

7 388 22

Най-после УАЗ-ка с автомат

  • уаз-
  • patriot-
  • автоматична трансмисия

Уляновският автомобилен завод практически завърши изпитанията на своя флагмански всъдеход, който вече е оборудван с автоматична скоростна кутия. Фотографиите на всъдехода Patriot с автоматична трансмисия са направени на производствената площадка на завода. От УАЗ споделят, че интегрирането е преминало абсолютно безпроблемно, а тестовете са били изключително сериозни - и на асфалт, и в пресечена местност.

УАЗ Patriot ще се оборудва с автоматичната трансмисия Powerglide 6L50, създадена от Punch Powerglide, когато фирмата все още беше под крилото на General Motors. Трансмисията се монтира на коли с двигатели, работният обем на които е от 1.6 до 6 литра. В частност преди време тази скоростна кутия се използва от BMW и Cadillac, а днес с нея се оборудва продукцията на индийската Tata и китайския Saic.

Трансмисията Powerglide 6L50 е с шест предавки и е предназначена за автомобили с надлъжно разположени двигатели. Максималният въртящ момент, който тази трансмисия може да предава на колелата е до 450 Нм за бензинови мотори и до 550 Нм - за дизели.

Единственият двигател на Patriot е с пиков момент от 235 Нм, така че трансмисията ще има голям запас. Продажбите на УАЗ-ката с автоматична скоростна кутия започват през втората половина на 2019 година, когато ще бъде представено следващото поколение на Patriot.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.

Свързани новини

  • Новото окачване на УАЗ прави чудеса

    За още повече проходимост, руските специалисти от Уляновския завод монтираха на УАЗ Патриот ново, експериментално хидравлично предно окачване. Към мом ...
    07.12.2018
    22 812
    43