Отидете към основна версия

7 395 17

Това е BMW M8

  • bmw-
  • 8er-
  • m8

В интернет пространството се появиха първите снимки на най-мощната версия на новата "осмица". Става дума за изпълнението M8 Competition, което ще бъде представено официално следващата година. Снимките публикува German Car Forum.

От M850i XDrive М-ковото купе се отличава с по-агресивна предна броня с увеличени въздухозаборници, радиаторна решетка в черен гланц, четири ауспухни накрайника и отчетлив дифузьор отзад.

Съдейки по снимките се вижда и, че някои от аеродинамичните елементи по колата ще бъдат изработвани от карбон - корпусите на страничните огледала, въздухозаборниците, като в това число най-вероятно влиза и тавана на колата.

до момента се знае, че М8 ще се оборудва с 4.4-литров битурбо V8 мотор от M850i XDrive. Двигателят обаче ще е с модернизиран всмукателен колектор, с по-високопроизводителна охладителна система и с изпускателна система с контролирани клапани.

Така модифициран този агрегат може да се превърне в най-мощният в историята на серийните BMW-та, защото се спекулира, че мощността му сериозно ще надвишава 600 конски сили (към момента най-мощното серийно BMW е М760Li, което разполага с V12 и мощ от 611 коня).

Форсираният агрегат на М8 ще работи с осемстепенна автоматична трансмисия M Steptronic и с активен М-диференциал и с 4х4 система от М5. Последната е с възможност за предаване на момента само към задната ос.

Динамичните характеристики на М8 не са известни, но от BMW казаха, че ускорението ще е доста по-добро от това на M850i xDrive. По данни на Autocar, които цитират анонимен източник от компанията, М8 ще ускорява до 100 за 3 секунди.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Мегаагресивна "осмица" от AC Schnitzer

    Германското тунинг ателие AC Schnitzer ще представи на изложението в Есен програма за доработка на новата осма серия на BMW. Проектът е определен като ...
    28.11.2018
    12 218
    30
  • BMW 8er е вече в България

    След два дни ще се състои официалната премиера за България на новото баварско купе от осма серия. Автомобилът е вече у нас, а екипът ни имаше ексклузи ...
    22.11.2018
    13 047
    34
  • Това е кабриото на BMW 8er

    В интернет пространството се появиха снимки на кабрио версията на осмата серия на BMW. На тях иновацията е представена в топ изпълнението си M850i xDr ...
    31.10.2018
    3 884
    16