Отидете към основна версия

6 761 15

Петте най-значими автомобила от изложението в Лос Анжелис

  • лос анжелис-
  • автосалон

Автомобилното изложение в Лос Анжелис постепенно измества това в Детройт и се превръща в едно от най-значимите зад Океана. Тази година салонът там се превърна в интересна комбинация от технологии на бъдещето и доброто американско старо желязо. Показваме ви петте най-значими автомобила от тазгодишното изложение в Лос Анжелис.

Mazda3

Японците показаха в САЩ един проекто бестселър - прекрасно изглеждащ автомобил с иновационен двигател Skyactiv-X и дори с 4х4 предаване. Външността на новия японски хечбек несъмнено го откроява от масата, независимо че някои харесват масивната задна колонка на покрива, а други я намират за прекалено грозновато несъразмерна. Въпреки всичко, този автомобил има шанс да се превърне в глобален хит в класа на компактните хечбекове.

Porsche 911

Осмото поколение на 911 е малко по-голямо от предишния модел. Предните колела са 20-, а задните - 21-цолови. Дръжките са "вкопани" във вратите, а оребреният преден капак напомня за ранните поколения на култовия модел. Във версиите Carrera S и Carrera 4S опозитният шестак развива 450 к.с., с 30 повече, отколкото при предшественика. Скоростната кутия е нов робот с осем предавки и два съединителя.

Jeep Gladiator

В рекламната брошура пише: 100% Jeep и 100% pick-up, което си е чистата истина. Е, проходимостта няма да е като на късата база на Wrangler, но пък задното окачване от Ram 1500 може да натовари доста тежки предмети. Този модел определено ще има успех, но не у нас и в Европа. Зад Океана обаче ще се търси много.

Audi E-Tron GT Concept


Серийната версия на модела ще излезе на пазара през 2020 година, но колата впечатли американците и още с появата си се превърна в явен конкурент на Tesla. Акумулаторният блок на немския електромобил ще поддържа 350-киловатови зарядни станции. За попълването на капацитета на батериите до 80% ще бъдат достатъчни 12 минути. След 4 минути зареждане пък e-tron GT ще може да измине 100 км. Автономният пробег пък е 500 км.

Rivian R1T


Всички на салона в Лос Анжелис бяха изумени от ускорението на този пикап - 3 секунди до 100 км/ч. Той изглежда като продукт на Apple и към момента се гледа малко скептично на него, но появата му като сериен вариант има шанс да промени коренно нещата (ако такъв се появи въобще). Изцяло електрическият пикап ще се продава на цени, конкурентни на F-150, Silverado и Ram.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини