Отидете към основна версия

36 226 56

Продава се купе Волга ГАЗ-24

  • волга-
  • газ-24-
  • купе-
  • тунинг

Волгата, която виждате на снимките не е обикновен ГАЗ-24. Тя е сериозно преработена, превърната е в купе с две врати, а таванът ѝ е силно снижен. Този автомобил се продава в Челябинск, а цената му е $22 500.

За тези пари бъдещия купувач получава спортно изглеждаща руска класика, която впечатлява с много подобрения. Вратите ѝ са удължени, задните стойки - разширени, а спортното окачване завършва с ефектни 17-цолови джанти и широки нископрофилни гуми.

С това тунингът на Волгата не свършва. Изцяло преработеното купе от ГАЗ 24 е качено на шаси от Toyota Aristo (в Япония под това име се продава Lexus GS). От японския донор е заимстван и двигателя, който е с обем три литра и с мощност 230 конски сили.

Двигателят Toyota 2JZ-GE работи съвместно с японска автоматична скоростна кутия, а воланът, централната конзола и задните седалки също са взети от Lexus. Отпред са монтирани кресла Recaro, а арматурното табло си е оригинално руско, от Волга.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.

Свързани новини

  • Ще има ли нова Волга? Отговорите от ГАЗ

    Тези дни, в руското интернет пространство, се появи информация за това, че компанията ГАЗ има планове за възраждане на автомобилите с марка Волга, коя ...
    25.07.2019
    22 490
    45
  • Продава се уникална Волга ГАЗ-21

    Неведнъж сме ви разказвали за интересни тунинг проекти на базата на старата съветска Волга, известна с индекса ГАЗ 21. Сега една такава се продава в У ...
    09.01.2019
    32 277
    23