Отидете към основна версия

20 614 19

Чудовищен Mercedes X-Klasse по полски

  • mercedes-benz-
  • x-klasse-
  • pickup design-
  • carlex-
  • тунинг

Подразделението Pickup Design, което е част от полското тунинг ателие Carlex представи един интересен проект, базиран на пикапа Mercedes-Benz X-Klasse. Това е пътна версия на шестколесната X-Klasse Exy 6x6 Concept. Автомобилът разполага с изцяло карбонова каросерия, а според създателите му, характеристиките на колата са такива, че тя може да стане сейфтикар на всяко едно автомобилно състезание.

Към момента Exy Monster X Concept съществува само под формата на рендери, но създателите й казват, че съвсем скоро ще са готови с първия екземпляр. Автомобилът ще може да се наложи сред другите подобни автомобили благодарение на необичайната си 6х6 формула на задвижване, както и на карбоновото купе.

Пътната версия е снабдена с две лебедки (отпред и отзад), а товарното пространство е решено в ефектно контрастно жълто. Пикапът ще разполага със занижено спортно окачване с разширени колеи, с карбон-керамични спирачки и със спортни седалки.

Засега няма информация промени по основните възли и агрегати, но най-вероятно поляците ще се спрат на флагманския трилитров дизел с 258 конски сили и с 550 Нм максимален въртящ момент. С леки доработки и предвид олекотената каросерия, този пикап ще може да ускорява до 100 км/ч за под седем секунди.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини