Отидете към основна версия

16 036 32

Най-после бензин за Audi Q8

  • audi-
  • q8-
  • бензинов двигател

Въпреки нестихващите дизелови скандали, които засегнаха най-много групата VW, в състава на която е и Audi, при представянето на най-новия си кросоувър, който е обозначен с индекс Q8, германците не бяха предвидили бензинов двигател. Новото Q8 постъпи в продажба с един-единствен дизелов агрегат.

Версията 50 TDI е оборудвана с V-образен шестцилиндров трилитров турбодизел, който е с мощност 281 коня, а максималният му въртящ момент е 600 Нм. Сега от Audi представиха два нови мотора за Q8. Първият отново е дизелов, но е с по-малко конски сили. Версията е обозначена като 45 TDI, а конските сили са 228.

След немалко критики от страна на клиенти и специалисти, най-накрая, германците представиха и бензинова версия на Q8. Тя разполага с трилитров бензинов V6 агрегат, който има мощност 335 конски сили, а максималният въртящ момент е 500 Нм. Към момента това е топверсията на Q8.

Тя е способна да ускори от 0 до 100 км/ч за 5.9 секунди, а максималната ѝ скорост е електронно ограничена на 250 км/ч. Бензиновият мотор работи съвместно с осемстепенна автоматична трансмисия и се съчетава с "мека" хибридна система, състояща се от 48-волтова архитектура, йон литиеви батерии и стартов генератор.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Audi Q8 ще се прави и в Русия

    В автомобилния завод в Калининград ще започне производството на най-новия кросоувър на Audi, който е известен с индекс Q8. Информацията, че фабриката ...
    05.04.2019
    6 407
    23