Отидете към основна версия

28 723 98

Путин се разписа на първия руски Mercedes

  • mercedes-benz-
  • путин-
  • русия

Президентът на Русия Владимир Путин присъства на тържествената церемония, организирана от Mercedes-Benz, по повод отварянето на нов завод за леки автомобили в Русия. Путин пристигна на церемонията със своята нова лимузина Aurus (преди това Путин използваше S-Klasse) и се разписа на първия излязъл автомобил от новия завод.

Путин разгледа поточните линии и се подписа на екземпляр от E-Klasse. Конвейерите в завода са конструирани така, че на тях да могат да се правят коли на различни платформи. Заводът започна да се строи от Daimler през юни 2017-а.

Заводът е с капацитет от 25 000 автомобила годишно, като първоначално продукцията ще включва производство на седана E-Klasse и на кросоувърите GLE, GLC и GLS. Инвестицията е в размер на 250 млн евро, а в завода работят над 1000 души. По време на откриването на завода присъства и генералния директор на Daimler Дитер Цетше.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Путин ожесточи наказанието за бягство от ПТП

    Водачи, избягали от мястото на тежко пътно транспортно произшествие ще бъдат осъждани на затвор от четири до девет години. Новият закон, повишаващ дра ...
    24.04.2019
    7 371
    10
  • Audi Q8 ще се прави и в Русия

    В автомобилния завод в Калининград ще започне производството на най-новия кросоувър на Audi, който е известен с индекс Q8. Информацията, че фабриката ...
    05.04.2019
    6 419
    23