Отидете към основна версия

6 417 23

Audi Q8 ще се прави и в Русия

  • audi-
  • q8-
  • русия

В автомобилния завод в Калининград ще започне производството на най-новия кросоувър на Audi, който е известен с индекс Q8. Информацията, че фабриката "Автотор" ще прави луксозното возило излиза от отворената база на "Росстандарт".

Q8 ще се прави заедно с Q7, като факта, че Q7 ще се сглобява в "Автотор" стана известен още в края на миналата година. Към момента Q7 се прави в завода на VW в Калуга, но съвсем скоро производството ще бъде пренесено в Калининград.

В Калининград, освен Q7 ще се прави и Q8 с трилитров шестцилиндров дизелов двигател с мощност 249 конски сили, както и мек хибрид с бензинов V6 с мощ 340 коня и стартер-генератор, добавящ още 11 к.с.

И двете модификации ще се сглобяват с осемстепенна автоматична скоростна кутия, а максималният въртящ момент ще се предава и на четирите колела. В момента в Русия се продава Q8 произведен в Словакия.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Путин се разписа на първия руски Mercedes

    Президентът на Русия Владимир Путин присъства на тържествената церемония, организирана от Mercedes-Benz, по повод отварянето на нов завод за леки авто ...
    04.04.2019
    28 718
    98
  • Най-после бензин за Audi Q8

    Въпреки нестихващите дизелови скандали, които засегнаха най-много групата VW, в състава на която е и Audi, при представянето на най-новия си кросоувър ...
    19.02.2019
    16 068
    32