Отидете към основна версия

6 426 9

Един Chrysler, изпреварил времето си, или ретро в стил хот-род

  • pacifica design center-
  • plymouth-
  • prowler-
  • chrysler

През месец май 1990 година дизайнерското студио Pacifica Design Center провежда конкурс за оригинална идея. Предложените творби са стотици, но дизайнерите не откриват потенциал в нито едно от тях.

През ноември същата година на посещение в студиото идва Боб Лъц, който случайно открива едно малко макетче с надпис към него: "Ретро в стил хот-род". То е от въпросния конкурс за оригинална идея. Лъц веднага решава, че ще се захване с тази идея.

12 месеца по-късно в Pacifica Design вече работят по проекта с име Prowler. През 1993-а колата е демонстрирана на салона в Детройт. Серийната версия на Plymouth Prowler е показана през 1997 година, отново в Детройт.

Оборудвана е с 3.5-литров V6 бензинов двигател и с четиристепенна автоматична скоростна кутия. Първата серия е от 16 автомобила, които са изработени ръчно. През 2001 странната кола е преименувана на Chrysler Prowler, а като цяло са произведени 11 702 коли Prowler.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Chrysler направи нещо повече от автомобил

    Електрическият концептуален автомобил Halcyon на Chrysler може автоматично да адаптира своя покрив със стъклен купол и да наклони седалките до спокойн ...
    23.02.2024
    2 966
    1