Отидете към основна версия

19 226 13

Люис Хамилтън си поръча най-мощното Pagani

  • pagani-
  • zonda-
  • люис хамилтън-
  • формула 1

 

Преди време в интернет пространството се въртеше един списък, който посочваше клиентите на всички специални изпълнения на суперкарите с марки Pagani Zonda и Bugatti Veyron, произведени в единични екземпляри за последните няколко години.
 
Специалисти от портала Autoblog се шегуваха, че едва ли някой от тези богати и ексцентрични хора, поръчващи си подобни автомобили, имат представа какъв е максимума на възможностите на въпросните супер коли. Това обаче не се отнася за последния клиент на ателието Modenese.
Става дума за световния шампион от Формула 1 за 2008 година и настоящ пилот на тима McLaren-Mercedes Люис Хамилтън. Последната прищявка на Люис е свързана с поръчка на изключителния автомобил Pagani Zonda, притежаващ мощност от 760 к.с.
 
Мощността на този екземпляр е по-голяма с 20 коня от тази на пистовата Zonda R и е с 90 к.с. повече от Zonda Cinque. Най-интересното обаче е, че Люис си поръча въпросната кола с... механична скоростна кутия!
 
В гаража си британският пилот има още особено рядък екземпляр McLaren F1 LM, който му е подарък за световната титла от Рон Денис, както и новия  McLaren MP4-12C. Явно обаче това не е достатъчно за пилот от класата на Хамилтън.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини